Breaking News

Προφυλακιστέοι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Προσωρινά κρατούμενοι, έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε συνολικά 24 ώρες, κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ύστερα από μία διαδικασία που μετρά περισσότερες από 24 ώρες, ξεκινώντας από το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώνοντας το βράδυ της Τρίτης, οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου, συμφώνησαν με την εισαγγελέα Τσιρώνη, στέλνοντας και τους δύο κατηγορούμενους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στη φυλακή.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου που πλέον είναι ο δεύτερος υπουργός του ΠΑΣΟΚ που κρίνεται προσωρινά κρατούμενος για υπόθεση που σχετίζεται με εξοπλιστικά προγράμματα, μετά τον Άκη Τσοχατζοπουλο, απολογήθηκε για περίπου 16 ώρες, αρνούμενος τις κατηγορίες. Το ίδιο έπραξε και η σύζυγός του, που επίσης οδηγείται στη φυλακή.

«Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου  κατά την αποχώρησή του από τα ανακριτικά γραφεία, μετά την απόφαση για προφυλάκιση τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του.

Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οριστούν από τον εισαγγελέα οι φυλακές όπου θα κρατηθούν οι δύο προφυλακιστέοι.

Οι κατηγορίες

Και οι δύο απολογήθηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος το οποίο αφορά σε ποσό 2.800.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ως δώρο για να προωθήσει τη κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγος ακολούθησαν την γραμμή της πλήρους άρνησης ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς τη γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών.

Η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου διήρκεσε 16 ώρες ενώ της συζύγου πέντε. Εν συνεχεία το ζευγάρι βρέθηκε τετ-α-τετ με την εισαγγελέα.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο - κατά πληροφορίες - στην απολογία του για πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών του» το οποίο, όπως ισχυρίζεται τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

Πηγή: eleftherostypos