Breaking News

36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Συγκίνηση στην παγκόσμια πρώτη εκτέλεση του Ύμνου - Οι νικητές (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια ξεχωριστή και ιστορικής σημασίας στιγμή είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στις 11:00 το πρωί στις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Δέκα λεπτά πριν κόψει το νήμα του τερματισμού ο φετινός νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού, το Στάδιο πλημμύρισε από τη μελωδία που συνέθεσε ο Γιώργος Θεοφάνους στην παγκόσμια πρώτη εκτέλεσή της κι η οποία αποτελεί πλέον τον Ύμνο του Μαραθωνίου της Αθήνας υπό τον τίτλο “Νενικήκαμεν".

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος του ΣΕΓΑΣ, συγκίνηση και δυνατό χειροκρότημα ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου που υποδέχτηκε θερμά το νέο σύμβολο του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού, το οποίο δημιουργεί δυνατά συναισθήματα.

"Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα που δεν θα το είχα καταφέρει αν είχα σκεφτεί το μέγεθος του. Κατάφερα να συνθέσω τον ύμνο μόνο με την καρδιά. Κι οι αθλητές άλλωστε το ίδιο δεν κάνουν; Αν σκέφτονταν ότι πρέπει να διανύσουν 42.195 μ. πιθανόν να μην το αποφάσιζαν. Τρέχουν με την καρδιά τους" είπε αμέσως μετά την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του ύμνου ο δημοφιλής συνθέτης των πολλών μεγάλων επιτυχιών, Γιώργος Θεοφάνους, φανερά συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου.

Τον ύμνο που έχει τον τίτλο “Νενικήκαμεν” ερμήνευσαν σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Τάσου Συμεωνίδη, με σολίστες τον βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη και την μεσόφωνο Ινέζ Ζήκου και τη Χορωδία της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. 

Τη σύνθεση του Γιώργου Θεοφάνους ενορχήστρωσε ο εξάρχοντας βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Αντώνης Σουσάμογλου.


Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, ο μεγάλος νικητής στην κλασική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων του 36ου Μαραθωνίου ήταν ο Κενυάτης αθλητής Μπρίμιν Μισόι με 2:10:57.


Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Κενυάτισα Μουριούκι Ένγιαγουίρι, που τερμάτισε σε 2:36:46.


Εκτός από την κλασική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, πραγματοποιήθηκαν διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά και Άτομα με ειδικές Ανάγκες.

Στις 7.45 δόθηκε η εκκίνηση για τον πρωινό αγώνα των 5 χλμ και λίγα λεπτά αργότερα ο Ανδρέας Δημητράκτης μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και με 14.47 έκοψε την κορδέλα.


Μάχη έγινε στις γυναίκες με την Ανθή Κυριακοπούλου να επικρατεί πάνω στη γραμμή του τερματισμού με 17.28, που είναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί στην απόσταση. 


Ο Γιώργος Τάσσης έκανε την πρώτη του νίκη στα 10χλμ. και το πέτυχε με 30.29, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης.


Στις γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση και με 35.23 έκοψε την κορδέλα του τερματισμού.


Κώστας Γκελαούζος, Χριστόφορος Μερούσης και Παναγιώτης Καραϊσκος ήταν οι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου.