Breaking News

Τσίπρας: «Επιστροφή αναδρομικών στους ενστόλους 820 εκατ. ευρώ» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης, στην εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας στο μέγαρο Μουσικής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Προχωράμε δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, εις ότι αφορά τους ενστόλους, στο σύνολό τους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2018.

Με το κόψιμο της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης, την πάταξη της φοροασυλίας του πλούτου και τη σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, αποδεικνύουμε στη πράξη ότι η επιστροφή της δικαιοσύνης στον τόπο μας είναι θέμα πολιτικής βούλησης και όχι απλώς νομικής δέσμευσης.

Ζούμε σε μια περίοδο εντάσεων και προκλήσεων στην περιοχή μας. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ, με αποκλειστικό σκοπό τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Σέβεται και επιδιώκει άριστες σχέσεις γειτονίας. Δεν απειλείται από κανένα και δεν απειλεί κανένα.

Οι πιλότοι μας αντιμετωπίζουν με ικανότητα, νηφαλιότητα και επαγγελματισμό εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Αντιμετωπίζοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά κάθε πρόκληση, συμβάλλοντας στην αποκλιμάκωση των εντάσεων. Εκ μέρους κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα σας ευχαριστούμε για αυτό.

Αίρουμε σταδιακά τις μεγάλες αδικίες που έλαβαν χώρα το καιρό των μνημονίων. Αξιοποιώντας το δημοσιονομικό χώρο που εξασφαλίσαμε, μέσα από τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Αυτή είναι η βούλησή μας.»