Breaking News

Μερόπη Τζούφη: «Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί όταν τη φέρουμε στη Βουλή» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Εθνικά όχι απλώς ωφέλιμη, αλλά και χρήσιμη, διότι προάγει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή», χαρακτήρισε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας σήμερα στο Alpha Ρεπορτάζ και τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Σπύρο Λάμπρου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η Μερόπη Τζούφη τόνισε: «Για πρώτη φορά, αλλάζει το όνομά της μία χώρα, όχι εν καιρώ πολέμου, ενώ προβαίνει και σε συνταγματική αναθεώρηση στα βασικά άρθρα που αφορούν τον αλυτρωτισμό».

Και πρόσθεσε: «Εφόσον τηρηθούν οι συνταγματικές μεταβολές, που είναι απολύτως απαραίτητες, θα τη φέρουμε στην ελληνική βουλή και πιστεύουμε ότι θα υπάρχει εκείνη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών».

Επιπλέον, υπενθύμισε: «Οι θέσεις του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν διαχρονικά ίδιες. Θεωρούμε ότι αυτή είναι μία συμφωνία η οποία δίνει στην χώρα μας τη δυνατότητα της περαιτέρω συναντίληψης και ανάπτυξης στην περιοχή, όπου πράγματι παίζονται πάρα πολλά συμφέροντα».

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της κ. Κεφαλογιάννη περί «εθνικής μειοδοσίας», υπογράμμισε: «Αυτού του τύπου οι τοποθετήσεις ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς και παραπέμπουν σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. Επομένως, τα περί εθνικής μειοδοσίας σας τα επιστρέφουμε και σε καμία περίπτωση δεν τα αποδεχόμαστε».