Breaking News

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και ηθοποιός Χρήστος Νάτσιος (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απεβίωσε, σε ηλικία 82 ετών, ο δημοσιογράφος και ηθοποιός Χρήστος Νάτσιος. Η κηδεία του έγινε μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Χρήστου Νάτσιου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών.

Ο Χρήστος Νάτσιος γεννήθηκε το 1937 στο Λυκούδι Ελασσόνας. Ο πατέρας του ήταν στέλεχος του ΕΑΜ της περιοχής, που εξορίστηκε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. Ο Χρήστος Νάτσιος, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, αποβλήθηκε από όλα τα Γυμνάσια της Θεσσαλίας. Ολοκλήρωσε το σχολείο στην Αθήνα και αργότερα σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Ασχολήθηκε με τους δημοτικούς χορούς και επί έξι έτη ήταν πρώτος χορευτής στο συγκρότημα «Λαϊκών Μπαλέτων Κουσιάδη».

Υπήρξε μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και υπέστη επανειλημμένα πολιτικές διώξεις. Κατά την περίοδο 1973-1974 συνελήφθη και φυλακίστηκε. Μετά τη δικτατορία συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στην επανασύσταση της Παναθηναϊκής Επιτροπής Ειρήνης. Μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Ειρήνης Διανοουμένων - Καλλιτεχνών και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης (ΠΑΠΟΚ). 

Το 1994 υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πεύκης. Πήρε μέρος σε 49 κινηματογραφικές ταινίες και σε αρκετά τηλεοπτικά σίριαλ τις δεκαετίες 1970-1980. Από το 1978 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης». Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ.

Ο Χρήστος Νάτσιος ήταν ένας ευγενικός και ήρεμος άνθρωπος, πάντοτε πιστός στους αγώνες και στις αρχές του, που υπηρέτησε τίμια τη δημοσιογραφία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο.»