Breaking News

Αυξάνονται οι νεκροί στη Βραζιλία από την κατάρρευση του φράγματος (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
58 νεκροί είναι ο νεότερος τραγικός απολογισμός στη νοτιοανατολική Βραζιλία, μετά την κατάρρευση ενός φράγματος την Παρασκευή σε ένα ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος, κοντά στην πόλη Brumadinho.

Η τελευταία ενημέρωση αργά το βράδυ του Σαββάτου έκανε λόγο για 34 νεκρούς. Το μεσημέρι της Κυριακής δημοσίευμα του ABC News ανέφερε ότι οι νεκροί έφτασαν τους 40 και το βράδυ της ίδιας μέρας το τηλεοπτικό δίκτυο ενημέρωσε ότι αυξήθηκαν στους 58.

Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς αγνοούνται 305 άτομα, ανάμεσά τους τουλάχιστον 260 εργαζόμενοι στη Vale, τη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης της Βραζιλίας.

Δεν είναι σαφές πόσοι έχουν σωθεί μέχρι στιγμής. Πάντως το μεσημέρι της Κυριακής ένας εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας της πολιτείας Minas Gerais δήλωσε ότι διασώθηκαν 366 άτομα, από τα οποία τα 23 νοσηλεύονται.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο, σκάβοντας μέσα στη λάσπη για να βρουν επιζώντες. Τα αίτια της κατάρρευσης του φράγματος, που προκάλεσε την κατάρρευση και άλλων δύο μικρότερων, δεν έχουν αποσαφηνιστεί. 

«Δεν υπάρχει ακόμα επιβεβαίωση ως προς την αιτία του ατυχήματος. Η προτεραιότητα της εταιρείας αυτή τη στιγμή είναι να υποστηρίξει την επιχείρηση διάσωσης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Vale σε δήλωσή της.