Breaking News

Κίνα: Κατέρρευσε στοά ανθρακωρυχείου - 21 νεκροί (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά την κατάρρευση στοάς σε ένα ανθρακωρυχείο στη βόρεια Κίνα, το οποίο διευθύνεται από την εταιρία Baiji Mining.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, τη στιγμή του ατυχήματος εργάζονταν 87 άτομα στο ορυχείο της επαρχίας Shaanxi.

Αρχικά αναφέρθηκε ότι πέθαναν 19 ανθρακωρύχοι και οι διασώστες αναζητούσαν ακόμη δύο, που αγνοούνταν. Το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν και οι δύο νεκροί.

Οι υπόλοιποι 66 ανθρακωρύχοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το ορυχείο. Σε εξέλιξη βρίσκεται μία έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Όπως επισημαίνει ο Guardian, τα θανατηφόρα ατυχήματα στον τομέα των ορυχείων είναι συχνά στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες βελτίωσης των συνθηκών εργασίας.

Τον Δεκέμβριο του 2018, επτά εργαζόμενοι σκοτώθηκαν κι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε ατύχημα σε ανθρακωρυχείο στη νοτιοδυτική Κίνα. Νωρίτερα, τον Οκτώβριο, 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους  σε ένα ορυχείο στην ανατολική επαρχία Shandong.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 375 θάνατοι σχετίζονται το 2017 με ατυχήματα σε ανθρακωρυχεία, αριθμός μειωμένος κατά 28,7% σε σχέση με το 2016.