Breaking News

Η ζωή εν τάφω: Επεισόδιο 5

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Επεισόδιο 5: Η Μυρσίνη αποφασίζει να πάει στη Θεσσαλονίκη να συναντήσει τον Αντώνη πριν φύγει για το μέτωπο. Ωστόσο το δρομολόγιο του πλοίου ματαιώνεται λόγω του καιρού κι έτσι χάνει μια τελευταία ευκαιρία να τον δει. Στο καφενείο του λιμανιού θα συναντήσει τον Ίωνα, συμφοιτητή και φίλο του Αντώνη, που της προτείνει να βρεθούν μια από τις επόμενες μέρες, αλλά η Μυρσίνη δεν δείχνει να συμμερίζεται το ενδιαφέρον του.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά την σύντομη εκπαίδευση, οι εθελοντές της Μεραρχίας του Αιγαίου δίνουν τον όρκο στην Πατρίδα κι αρχίζουν το μακρινό δρόμο για τα χαρακώματα του Περιστερίου με επικεφαλής τη μπάντα. Η πρώτη εικόνα που τους προετοιμάζει για τον πόλεμο είναι μια ομάδα Ιταλών στρατιωτών που τυφλώθηκαν από τα αέρια και φιλοξενούνται σε ένα μικρό σταθμό Πρώτων Βοηθειών. Καθώς βαδίζουν όλο και περισσότερο γίνεται αισθητή η έλλειψη νερού. Σε μια στροφή, ανάμεσα σε πλατάνια, ανέβρυζε μια νερομάνα και άφηνε τα νερά της να σχηματίσουν ένα μικρό ρυάκι πριν χαθούν μέσα στην πυκνή βλάστηση. Οι στρατιώτες άφησαν τη φάλαγγα και έπιναν γεμάτοι ευτυχία το νερό.

Η χαρά τους κράτησε λίγο καθώς ο λοχαγός υπηρεσίας κάλπασε καταπάνω τους και άρχισε να χτυπά στο σωρό με το καμτσίκι του. Παρακάτω η φάλαγγα δέχτηκε τις πρώτες μπόμπες από ένα γερμανικό αεροπλάνο. Για να προφυλαχτούν οι στρατιώτες αποσύρθηκαν σ’ ένα λοφίσκο. Εκεί ο λοχαγός Αργίτης, ταμίας του Συντάγματος, γνώρισε τον Μιχαήλο, τον υπάλληλο του Φαναριώτη, και τον πήρε για υπηρέτη. Στη συνέχεια, η φάλαγγα σταμάτησε για ανάπαυση σ’ ένα λόφο που ξεκουραζόταν ένα Ρωσικό Σύνταγμα. Γρήγορα Έλληνες και Ρώσοι έγιναν φίλοι κι όταν χώρισαν, οι Ρώσοι έβαλαν στις κάννες των όπλων των Ελλήνων παπαρούνες...

Δείτε το επεισόδιο στο βίντεο.



Για την αρχική σελίδα "Η ζωή εν τάφω" πατήστε ΕΔΩ