Breaking News

Λίστες αναμονής στα φαρμακεία για αντιγριπικά εμβόλια (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τεράστια είναι η ζήτηση για αντιγριπικά εμβόλια από πολίτες, που αγωνιούν για την εξάπλωση του ιού της γρίπης, που οδήγησε στο θάνατο 40 άτομα αυτόν τον χειμώνα, ανάμεσά τους ένα βρέφος, το οποίο δεν είχε συμπληρώσει τον έναν χρόνο ζωής και ένα 5χρονο κopιτσάκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα φαρμακεία έχουν λίστες αναμονής, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα (τουλάχιστον από την Τρίτη) αναμένεται η παρτίδα των 50.000 εμβολίων.

Την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας δήλωσε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 

«Η πολιτεία οφείλει να ενημερώνει και να ενισχύει τις δράσεις και τις πολιτικές για την πρόληψη και την αγωγή υγείας του πληθυσμού. Φέτος, παρατηρείται αύξηση του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και στους επαγγελματίες υγείας. 

Σε ότι αφορά στην επάρκεια των εμβολίων το σύνολο της ποσότητας που εισήχθη στη χώρα έχει διατεθεί. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της εγρήγορσης για την αντιμετώπιση πρόσθετων αναγκών έχει εξασφαλιστεί επιπλέον εισαγωγή 50.000 δόσεων αντιγριπικού εμβολίου. Επίσης, υπάρχει επάρκεια αντι-ικών φαρμάκων».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ΑΝΤ1.