Breaking News

Όσα θα δούμε την Παρασκευή και την Κυριακή στο «Bake Off Greece»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οδεύοντας προς τον μεγάλο τελικό, το «Bake Off Greece» του Alpha είναι πλέον διπλός «πειρασμός». Από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, η… δίαιτα «χαλάει» δύο ημέρες την εβδομάδα. Οι διαγωνιζόμενοι παίρνουν θέση πίσω από τους πάγκους κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 21:00, και τους γεμίζουν με απολαυστικές δημιουργίες.

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, ο διαγωνισμός ξεκινά με την τεχνική δοκιμασία, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Οι επίδοξοι ζαχαροπλάστες καλούνται να αντιγράψουν πιστά ένα εντυπωσιακό σοκολατένιο κουτί, να το γεμίσουν με σοκολατάκια τα οποία θα πρέπει φτιάξουν οι ίδιοι και να γράψουν ένα μήνυμα σε κάποιο πολύ αγαπημένο τους πρόσωπο. Με την αφορμή αυτή, οι έξι φιναλίστ «ανοίγονται» στην Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και μοιράζονται μαζί της προσωπικές τους ιστορίες.

Από την άλλη, η «Star Baker», Άννα-Μαρία, έχει κερδίσει ένα προνόμιο που προκαλεί ζήλια στους συμπαίκτες της και ενισχύει την κόντρα μεταξύ της Γεωργίας, του Νίκου και της Βένιας. Πώς θα το αξιοποιήσει και πώς αυτό θα επηρεάσει τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους;

O Άκης Πετρετζίκης, ο Νικόλας Στράγγας και ο Δημήτρης Χρονόπουλος, είναι έτοιμοι να κρίνουν αυστηρά το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τη σοκολάτα.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, μία έκπληξη περιμένει τους συμμετέχοντες: αγαπημένα τους πρόσωπα μπαίνουν στην «τέντα» του «Bake Off Greece» προκειμένου να τους βοηθήσουν με τη δημιουργική δοκιμασία. Οι επίδοξοι ζαχαροπλάστες διαγωνίζονται σε ντουέτα μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους, με σκοπό να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν ένα γλυκό που εκφράζει με τον πιο δημιουργικό τρόπο την αγάπη τους.

Στην αρχή της δοκιμασίας, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ότι αυτή την εβδομάδα δεν θα υπάρξει αποχώρηση! Ωστόσο, διαγωνίζονται για ένα εξαιρετικά σημαντικό προνόμιο, καθώς ο «Star Baker» του επεισοδίου θα εξαιρεθεί από την επόμενη διαδικασία αποχώρησης και θα περάσει απευθείας στην τελική πεντάδα του διαγωνισμού!

Όσα προηγήθηκαν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου οι πάγκοι τού «Bake Off Greece» γέμισαν με υπέροχες «Black Forest». Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ζήτησε από τους επίδοξους ζαχαροπλάστες να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους και να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για το δημοφιλές γερμανικό γλυκό.

Η δημιουργική δοκιμασία ξεκίνησε με έναν επιπρόσθετο παράγοντα πίεσης για τους διαγωνιζόμενους: η «Star Baker», Γεωργία, είχε το προνόμιο να παγώσει το χρόνο για όλους τους συμπαίκτες της μόλις η ίδια ολοκληρώσει το γλυκό της. Στην περίπτωση αυτή, η Μέλη και ο Νίκος οι οποίοι συγκέντρωσαν τις δύο χαμηλότερες βαθμολογίες στην τεχνική δοκιμασία, θα βρίσκονταν σε δυσμενή θέση.

Ωστόσο, η Γεωργία αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το προνόμιό της θεωρώντας το άδικο για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Όπως εξήγησε η ίδια, δεν ήθελε να γίνει όμοια με τους «αντιπάλους» της, παρότι στο παρελθόν εκείνοι αξιοποίησαν αντίστοιχα προνόμια. Στην προσπάθεια διαχείρισης του προνομίου της, η Γεωργία αποδιοργανώθηκε με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ολοκληρώσει το γλυκό της και να βρεθεί εκτεθειμένη στους κριτές. Συγκεκριμένα, ο Άκης Πετρετζίκης, ο Νικόλας Στράγγας και ο Δημήτρης Χρονόπουλος της επεσήμαναν ότι επαναπαύτηκε με την πρωτιά της στην τεχνική δοκιμασία.

Σε δυσμενή θέση βρέθηκε, για ακόμα μία φορά και η Μέλη, η οποία επιχείρησε να ετοιμάσει πολλές παρασκευές καταλήγοντας να σερβίρει ένα νόστιμο αλλά όχι ολοκληρωμένο γλυκό. Αυτή τη φορά, όμως, η αστοχία της την οδήγησε εκτός διαγωνισμού.

Τις καλύτερες επιδόσεις είχαν η Άννα-Μαρία, η Δώρα και η Βένια, με την Άννα-Μαρία να κερδίζει για πρώτη φορά την ποδιά τού «Star Baker».