Breaking News

Πενθεί ξανά η Ινδία: Νέο περιστατικό με δεκάδες θανάτους από νοθευμένο αλκοόλ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δεκάδες είναι ξανά οι νεκροί από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ στη βορειοανατολική Ινδία, λίγες ημέρες μετά το ανάλογο περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο περισσότερους από 100 ανθρώπους στα κρατίδια Uttar Pradesh και Uttarakhand...

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, τουλάχιστον 70 άνθρωποι πέθαναν και περισσότεροι από 200 νοσηλεύονται μετά από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ.

Μεταξύ των θυμάτων - που εργάζονταν σε φυτείες τσαγιού στην πολιτεία Assam -, είναι και αρκετές γυναίκες.

Τα πρώτα θύματα έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη. "Ήρθαν στο νοσοκομείο με εμετό, έντονο πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή" δήλωσε ο Dr Ratul Bordoloi.

Ένας εργαζόμενος, που νοσηλεύτηκε, είπε στο BBC: "Είχα αγοράσει μισό λίτρο κρασί και το έπινα πριν το φαγητό. Αρχικά, όλα ήταν φυσιολογικά, αλλά μετά από λίγο το κεφάλι μου άρχισε να πονάει. Ο πονοκέφαλος άρχισε να γίνεται έντονος, σε σημείο που δεν μπορούσα να φάω ή να κοιμηθώ".

H αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος πουλούσε νοθευμένο αλκοόλ, ενώ δύο αξιωματούχοι του τμήματος ειδικών φόρων κατανάλωσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η πώληση.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, επισημαίνει το BBC, επικαλούμενο τοπικές αναφορές.