Breaking News

Τσαγκρής: «Περιμένουμε την κορύφωση της γρίπης» - «Έκρηξη» θανάτων στην Ελλάδα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Το ενδημικό κύμα της γρίπης κορυφώνεται συνήθως μέσα στο Φεβρουάριο, ωστόσο έχουμε εβδομάδες ακόμη μπροστά μας» τόνισε σήμερα στην «Πρώτη Είδηση» ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσαγκρής.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η έγκαιρη θεραπεία σώζει ζωές, ενώ παρότρυνε να προχωρήσουν σε εμβολιασμό όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν το έχουν κάνει.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, που επικαλείται τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την γρίπη αυτόν τον χειμώνα. Αργότερα ο ΑΝΤ1 μετέδωσε ότι υπάρχει και 39ο θύμα, που είναι ένα βρέφος.

Να σημειωθεί ότι - σε ανακοίνωση που εξέδωσε -  το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε την εγκύκλιο, με την οποία δίνει οδηγίες σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης.

Συγκεκριμένα, συστήνει στις σχολικές μονάδες, με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού της γρίπης:

1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

• Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

• Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

• Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

• Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Αθανάσιος Τσαγκρής στην εκπομπή της ΕΡΤ και το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.