Breaking News

Διαδηλώσεις και φόβοι για χαοτικό Brexit (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι βουλευτές απέρριψαν την Παρασκευή για τρίτη φορά τη συμφωνία για το Brexit, που παρουσίασε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, αφήνοντας ουσιαστικά την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς σχέδιο, την ημέρα μάλιστα που τυπικά θα έβγαινε αν δεν είχε πάρει παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν το νόμο που αλλάζει την ημερομηνία του Brexit από τις 29 Μαρτίου στις 22 Μαΐου. Πρόκειται για την παράταση που έχουν δώσει οι Βρυξέλλες με την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 12 Απριλίου το Κοινοβούλιο της χώρας θα έχει αποφασίσει αν δέχεται τη συμφωνία της Μέι ώστε να γίνει ένα συντεταγμένο Brexit. Αν το κοινοβούλιο δεν στηρίξει τη συμφωνία της Μέι με τις Βρυξέλλες, το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit είναι πολύ πιθανό.

Την Παρασκευή χιλιάδες πολίτες στη Βρετανία, που είναι αντίθετοι με την καθυστέρηση του Brexit, βγήκαν στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις. Ζητούσαν να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.