Breaking News

Εκκενώθηκε ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο - Δύσκολες ώρες για τους επιβάτες (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κρουαζιερόπλοιο με περίπου 1.300 επιβαίνοντες εκκενώθηκε στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, μετά από μηχανική βλάβη που υπέστη το Σάββατο. Στην επιχείρηση εκκένωσης συμμετέχουν πλοία και πέντε ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, η αστυνομία της κομητείας More og Romsdal είπε ότι το πλοίο είχε πρόβλημα στον κινητήρα.

Οι αρμόδιες αρχές της Νορβηγίας δήλωσαν ότι το MV Viking Sky έστειλε σήμα κινδύνου, τη στιγμή που έπλεε ακυβέρνητο προς τη στεριά, ενώ επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και μεγάλα κύματα.

Υλικό, που ήρθε στη δημοσιότητα, δείχνει το πλοίο να έχει πάρει κλίση, με αντικείμενα να μετακινούνται και τους επιβαίνοντες να χάνουν την ισορροπία τους.

Η είδηση γνωστοποιήθηκε περίπου στις 14:00 τοπική ώρα του Σαββάτου. Μετά από ώρες το πλήρωμα έθεσε σε λειτουργία έναν κινητήρα του πλοίου, που άρχισε να κινείται προς τη στεριά, ενώ συνεχιζόταν η εκκένωση.

Σήμερα η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής. Πλέον έχουν τεθεί σε λειτουργία οι τρεις από τους τέσσερις κινητήρες του πλοίου, το οποίο κινήθηκε προς το πλησιέστερο λιμάνι.

Όσοι από τους επιβάτες έφτασαν στην ακτή, σε χωριό βόρεια της πόλης Μόλντε, μεταφέρθηκαν σε καταλύματα και τοπικά ξενοδοχεία.


Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους οι τρεις σοβαρά, σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται το νορβηγικό ραδιοφωνικό δίκτυο NRK, που μετέδωσε ότι οι περισσότεροι επιβάτες είναι Βρετανοί και Αμερικανοί. 

Αργά το βράδυ του Σαββάτου οι υπηρεσίες διάσωσης είπαν ότι το πλοίο ήταν σταθερό. «Προς το παρόν όλα βαίνουν καλώς» σημείωσε ένας εκπρόσωπος τύπου.

Η περιοχή είναι γνωστή ως Hustadvika. Είναι από τα πιο επικίνδυνα τμήματα των ακτών της Νορβηγίας, επισημαίνει το BBC. Το MV Viking Sky είναι ένα πλοίο της Viking Ocean Cruises, το οποίο πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι του το 2017.

Να σημειωθεί ότι πρόβλημα αντιμετώπισε χθες και το φορτηγό πλοίο Hagland Captain, που έχασε, επίσης, την ισχύ στον κινητήρα του. Στην ίδια περιοχή έσπευσαν  δύο ελικόπτερα για να διασώσουν το πλήρωμά του.


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.



Δείτε στα βίντεο πλάνα από το εσωτερικό του πλοίου.