Breaking News

Μικροένταση στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας για την 25η Μαρτίου, στην οποία έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία, περευρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, όπως και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Λίγο πριν την έναρξη επικράτησε μικροένταση με ομάδα ατόμων, που φώναξαν συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και προσπάθησαν να πλησιάσουν στην εξέδρα των επισήμων, ωστόσο απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές.

Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha, αργότερα οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά το τέλος της παρέλασης ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Γιορτάζουμε σήμερα μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας, την πιο κορυφαία στιγμή του σύγχρονου ελληνισμού. Ήταν ένα γεγονός που είχε ευρωπαϊκές και διεθνείς επιπτώσεις. Ένα γεγονός, που ο λαός μας έθεσε τα θέματα της ελευθερίας και της ισονομίας και στη συνέχεια τα θέματα της δημοκρατίας. Σήμερα παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα αυτά τα μηνύματα, σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει ξανά το δηλητήριο του ρατσισμού και της υπονόμευσης της δημοκρατίας. Ελπίζουμε ότι οι αγώνες των δικών μας ανθρώπων σήμερα να είναι και ένα παράδειγμα για το μέλλον του τόπου μας και της Ευρώπης». 

Δείτε τα βίντεο.