Breaking News

The Prodigy: Αυτοκτόνησε ο τραγουδιστής Keith Flint (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Keith Flint, τραγουδιστής του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος "The Prodigy", έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών.

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, o τραγουδιστής βρέθηκε σήμερα νεκρός στο σπίτι του στο Έσσeξ.

Η αιτία θανάτου του δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ωστόσο ο συνιδρυτής του συγκροτήματος, Liam Howlett, έκανε λόγο για αυτοκτοviα σε ανάρτησή του στο Instagram:

"Τα νέα είναι αληθινά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι το λέω αυτό, αλλά ο αδερφός μας Keith αυτoκτόvησε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Είμαι βαθιά σοκαρισμένος, πολύ θυμωμένος, μπερδεμένος και συντετριμμένος. R.I.P. αδελφέ Liam" έγραψε χαρακτηριστικά, σε φωτογραφία που ανέβασε στο προφίλ του.


Νωρίτερα εκπρόσωπος της Αστυνομίας είχε δηλώσει στη "The Sun": "Δεχτήκαμε κλήση λόγω ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας ενός άνδρα στο Brook Hill του North End, λίγο μετά τις 8.10 π.μ. της Δευτέρας (τοπική ώρα). Δυστυχώς, ο 49χρονος ήταν νεκρός. Οι συγγενείς του έχουν ενημερωθεί".


Ο Keith Flint γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1969, στο Redbridge του Λονδίνου, ενώ σε μικρή ηλικία μετακόμισε στο Έσσeξ. Αργότερα συνάντησε σε ένα κλαμπ τον Liam Howlett, με τον οποίο ίδρυσαν τους Prodigy το 1990.

Ο Keith Flint ήταν αρχικά χορευτής, μέχρι να τραγουδήσει το "Firestarter" (1997), το οποίο τον έκανε γνωστό και εκτόξευσε τη δημοτικότητα του συγκροτήματος.


Οι Prodigy αναδείχθηκαν στην underground rave σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έκτοτε έλαβαν παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Έχουν θεωρηθεί από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής και big beat μουσικής και έχουν πουλήσει περίπου 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Brit, τρία MTV Video Music Award, δύο Kerrang!, πέντε MTV Europe Music Awards και δύο υποψηφιότητες για Grammy. Επίσης, έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού Q "50 μπάντες που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις".




Πηγή: Mirror (με πληροφορίες από wikipedia)