Breaking News

Τσίπρας: «Μαχητικά της τουρκικής αεροπορίας παρενόχλησαν το ελικόπτερό μου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Σε μια μέρα ξεχωριστή, μια μέρα τιμής και περηφάνιας για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα όπου γης, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Αγαθονήσι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη της ομιλίας του στο Αγαθονήσι για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αποκάλυψε, δίνοντας και ηχηρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις:

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας, ήθελαν να συμμετάσχουν κι αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται, να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο.

Με σκοπό άραγε τι; Να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού; Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. "Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα", είναι το μήνυμα που θέλω να τους στείλω. Πρώτον, γιατί εμείς θα είμαστε πάντα εκεί να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα. Δεύτερον, γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο νησί της χώρας μας, στην πιο απομονωμένη και ακριτική γωνιά, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους όσους μας παρακολουθούν είναι ότι εμείς έχουμε τα χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση. Αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, που γνωρίζει η συλλογική μας συνείδηση από χρόνια. Μας το έχουν μάθει οι πρόγονοί μας για να υπερασπιστούμε το δίκαιο και την κυριαρχία μας».

Δείτε τις δηλώσεις του. Το παραπάνω απόσπασμα από το 8ο λεπτό και μετά...