Breaking News

Θλίψη για το θάνατο του Scott Walker (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο τραγουδιστής Scott Walker, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο χώρο της ποπ και της πειραματικής μουσικής και υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ου αιώνα.

Σύμφωνα με το σάιτ του περιοδικού Variety, την είδηση γνωστοποίησε η δισκογραφική του εταιρία 4AD, χωρίς να αναφέρει ημερομηνία ή αιτία θανάτου.

Γεννημένος ως Noel Scott Engel στο Οχάιο το 1943, έδειξε από μικρός το καλλιτεχνικό του ταλέντο.

Το 1964 δημιούργησε με τον John Maus - ο οποίος είχε ήδη εμφανιστεί ως John Walker - τους Walker Brothers. Στο γκρουπ προστέθηκε σύντομα και ο Gary Leeds ως Gary Walker.

Ο  Scott Walker ήταν ο frontman των Walker Brothers, όπου πρωτοεμφανίστηκε με επιτυχίες όπως το "The Sun Ain't Gonna Shine" και αργότερα το "Love Her" και το "Make It Easy on Yourself".

Στη συνέχεια ακολούθησε σόλο καριέρα με μια σειρά από άλμπουμ από το 1967 έως το 1969: "Scott", "Scott 2", "Scott 3" και "Scott 4" με το καλλιτεχνικό του έργο να γίνεται περισσότερο πειραματικό.

Το 1975 έγινε επανένωση των Walker Brothers για τρία άλμπουμ, εκ των οποίων το επιτυχημένο "No Regrets." Το τρίτο ήταν το "Nite Flights" (1978) όπου υπήρξε ολοκληρωτική "στροφή" στον πειραματικό χώρο. 

Στο ίδιο μουσικό μοτίβο ήταν και το σόλο άλμπουμ "Climate of Hunter" το 1980, ενώ ακολούθησε αργότερα το αριστουργηματικό "Tilt" (1996).

Το 2001 παρήγαγε το άλμπουμ "We Love Life" των Pulp. Το 2004 υπέγραψε στη δισκογραφική εταιρεία 4AD και κυκλοφόρησε το "The Drift" δύο χρόνια αργότερα. 

Το 2017 το BBC πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα στη μουσική του στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Τα τελευταία χρόνια συνέθεσε τα σάουντρακ για τις ταινίες "The Childhood of a Leader" (2015) και "Vox Lux" (2018).

Άφησε πίσω του τη σύντροφό του Beverly, την κόρη του Lee και την εγγονή του Emmi-Lee.