Breaking News

Δεκάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στήριξε τη σημερινή (το πρωί της Τετάρτης) συγκέντρωση των εργαζομένων στην πύλη του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που πολλαπλασιάζονται. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Στο Νοσοκομείο Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ το μείζον πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα παιδιά συνεχίζεται καθ’ ότι 40 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα έως 16 ετών με εισαγγελική παραγγελία. Κάθε ημέρα και περισσότερα.

Από την ημέρα που υποτίθεται δεσμεύτηκαν οι Υπουργοί ότι θα λυθεί το πρόβλημα τα παιδιά πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται. Η λύση είναι μία και μοναδική. Τα εγκαταλελειμμένα παιδιά να φιλοξενούνται σε Προνοιακές Μονάδες και οι εισαγγελικές παραγγελίες για φύλαξη των εγκαταλελειμμένων παιδιών να απευθύνονται προς τις εν λόγω Μονάδες και όχι για τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Οι αιτίες που δεν επιλύεται το μείζων αυτό ζήτημα είναι:

• Η έλλειψη χώρων φιλοξενίας στις Προνοιακές Μονάδες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και υποδομών.
• Η κατάρρευση της αποϊδρυματοποίησης.
• Η αδυναμία εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών.
• Το μεγάλο ποσοστό φτώχειας που υπάρχει στη χώρα μας. 
• Τα 40 παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα στο ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ εμφανίζουν επιθετικότητα, λειτουργούν ως συμμορίες. Είναι επικίνδυνα για τα παιδάκια που νοσηλεύονται, για τους συνοδούς και το Προσωπικό.»

Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής "Αταίριαστοι" - όπου υπήρξε και καταγγελία - και τις δηλώσεις εργαζομένων στην κάμερα του Newsit.