Breaking News

Live στην ΕΡΤ (21/4, 19:00): Λαμία-Ολυμπιακός, Ατρόμητος-Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός-Άρης, Ξάνθη-Απόλλων

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League θα διεξαχθεί σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου, η οποία αναμένεται να αναδείξει και μαθηματικά πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ, αν δεν χάσει από τον Λεβαδειακό στην Τούμπα.

Όλοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 19:00. Η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει ζωντανά 4 αναμετρήσεις.

Οι αγώνες και τα κανάλια της ΕΡΤ, που θα τους μεταδώσουν live:

• Λαμία - Ολυμπιακός, ΕΡΤ Sports HD

• Ατρόμητος - Παναθηναϊκός, ΕΡΤ1

• Παναιτωλικός - Άρης, ΕΡΤ3

• Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης, ERTPlay1

Οι ανακοινώσεις της Super League για τους αγώνες:

Λαμία - Ολυμπιακός

Η Λαμία στο πρωτάθλημα ελπίζει μόνο για τη θέση της καλύτερης ομάδας της περιφέρειας, έχοντας μπροστά της τον Παναιτωλικό δύο βαθμούς. Και γιατί ο Ολυμπιακός ό,τι και να κάνει θα είναι δεύτερος, αν ο ΠΑΟΚ δεν χάσει από το Λεβαδειακό. Ωστόσο αυτό το παιχνίδι πρωταθλήματος έχει πολύ... γόητρο, και για τη Λαμία, αλλά και για τον Ολυμπιακό, που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Τέσσερα παιχνίδια αήττητη στην έδρα της είναι η Λαμία, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, η μια από αυτές με την ΑΕΚ την περασμένη εβδομάδα. Μόνο Παναιτωλικός και ΠΑΟΚ έχουν νικήσει στη Λαμία, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός είναι η τελευταία ομάδα του Λεκανοπέδιου, που μπορεί να νικήσει εδώ. Μάλιστα η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία, αφού έχασαν Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Πανιώνιος και Απόλλων!

Ο Ολυμπιακός, μετά και την απόφαση για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μετράει οκτώ σερί νίκες πλέον. Ήδη οι 69 βαθμοί είναι η μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή ομάδας που δεν πήρε το πρωτάθλημα στα χρόνια της Super League Σουρωτή. Έχει μια ήττα, αυτή στην Τούμπα, στα τελευταία 21 παιχνίδια πρωταθλήματος. Οι "ερυθρόλευκοι" κυνηγούν και τον τίτλο της καλύτερης επίθεσης, έχοντας ήδη έξι περισσότερα από τον ΠΑΟΚ.

Η νίκη της Λαμίας στον δεύτερο ημιτελικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν η πρώτη της ομάδας σε βάρος του Ολυμπιακού στη μικρή ιστορία τους. Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με την Λαμία να μην έχει σκοράρει σε κανένα από αυτά. Το περσινό παιχνίδι με γηπεδούχο τη Λαμία είχε γίνει στο Περιστέρι, αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει να παίξει στο γήπεδο αυτό πρώτη φορά πρωτάθλημα με τη Λαμία.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη του φορά! Στις 31 Μαρτίου 1991, λόγω τιμωρίας, ο Ολυμπιακός είχε παίξει στο γήπεδο αυτό με τον Ιωνικό. Είχε νικήσει με 2-1, χάρη σε γκολ του Παναγιώτη Σοφιανόπουλου, ενώ ο Βαγγέλης Καλογερόπουλος μείωσε στο τέλος για τον Ιωνικό.

Η ιστορία

Νίκες Λαμίας: 0
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Ολυμπιακού: 3

Με γηπεδούχο τη Λαμία

Νίκες Λαμίας: 0
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Ολυμπιακού: 1

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
Ολυμπιακός - Λαμία 3-0
(32' σουτ Γκερέρο, 46' σουτ Φετφατζίδης, 51' σουτ Ελαμπντελαουϊ)

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

Τη στιγμή που ο Ατρόμητος πανηγυρίζει την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και θέλει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη συγκομιδή του, ο αντίπαλος αυτής της αγωνιστικής Παναθηναϊκός, περνάει εκ διαμέτρου αντίθετες στιγμές. Μετά τον μηδενισμό με τον Ολυμπιακό σε δεύτερο βαθμό, οι "πράσινοι" έπεσαν στο κάτω μισό της βαθμολογίας. Ίσως βλέποντας το πρόγραμμα πριν από λίγες εβδομάδες, να έλεγε κανείς ότι θα είναι ένα ντέρμπι για την πεντάδα. Και ο Παναθηναϊκός είναι 16 βαθμούς πίσω από τον Ατρόμητο.

Η μεγάλη νίκη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" έδειξε ότι ο Ατρόμητος παραμένει ισχυρός, παρά τις ήττες από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό μέσα στο Μάρτη. Θα ήθελε να κλείσει με δύο νίκες στην έδρα του, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ, για να φτάσει τις 15. Να έχει κερδίσει δηλαδή τα μισά παιχνίδια νικηφόρα. Όπως και ο προπονητής του! Ο Νταμίρ Κάναντι είναι του... 50%! Έχει νικήσει στα μισά ακριβώς παιχνίδια πρωταθλήματος, 29 στα 58 και στα μισά ακριβώς σε όλες τις διοργανώσεις, 37 στα 74!

Η παράδοση βέβαια είναι με τον Παναθηναϊκό, που έχει νικήσει στα δύο τελευταία και είναι αήττητος στα επτά τελευταία πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Βέβαια έχει ενδιάμεσα τον αποκλεισμό του από την ομάδα του Περιστερίου στο Κύπελλο το 2016. Στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει δύο φορές στις τρεις τελευταίες επισκέψεις, αλλά μόνο αυτές τις δύο στις τελευταίες επτά.

Ο Γιώργος Δώνης θα βρεθεί αντίπαλος στο Περιστέρι για δεύτερη φορά από το 2012, όταν και έφυγε από εκεί. Έμεινε τρία χρόνια με σημαντικό έργο, καθώς ο Ατρόμητος έπαιξε δύο τελικούς Κυπέλλου μαζί του. Την πρώτη φορά που πήγε αντίπαλος στο Περιστέρι, σαν προπονητής του ΠΑΟΚ το 2013, γνώρισε την ήττα με 1-0.

Οι «πράσινοι» προέρχονται από την ήττα εντός έδρας από τον ΟΦΗ, τρίτη στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας. Εκτός δεν έχασαν τα δύο τελευταία με ΑΕΚ και Απόλλωνα, αλλά έχουν μόνο μια νίκη στις πέντε τελευταίες εξόδους τους, με τον Απόλλωνα και δύο στα τελευταία δώδεκα εκτός έδρας!

Η ιστορία

Νίκες Ατρομήτου: 5
Ισοπαλίες: 10
Νίκες Παναθηναϊκού: 26

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο

Νίκες Ατρομήτου: 3
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Παναθηναϊκού: 11

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0
(24' σουτ Μακέντα. Ο Διούδης απέκρουσε πέναλτι του Κουλούρη. Στο 89' 2η κίτρινη Δώνης)

Παναιτωλικός - Άρης

Οι δύο ήττες με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο δεν κόστισαν στον Άρη, που δεν θα ήθελε πάντως να χάσει και τρίτο παιχνίδι στη σειρά. Βέβαια στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός έχει ισχυρό κίνητρο. 

Μπορεί για τον Άρη η πέμπτη θέση να έχει κλειδώσει μαθηματικά, ο κόσμος του όμως ακόμα διψάει για νίκες. Το κατόρθωμα της ομάδας να πλασαριστεί σε θέση Ευρώπης, ερχόμενη από την δεύτερη κατηγορία, έγινε πια παράδοση! Για τρίτη φορά ο Άρης με το που επιστρέφει τερματίζει σε θέση ευρωπαϊκού εισιτηρίου! Οι δύο ήττες με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο δεν κόστισαν στον Άρη, που δεν θα ήθελε πάντως να χάσει και τρίτο παιχνίδι στη σειρά. 

Βέβαια στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός έχει ισχυρό κίνητρο. Και αυτό είναι η δυνατότητα που έχει να βγει κορυφαία ομάδα της περιφέρειας, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλη φορά στην ιστορία του. Και ήδη προηγείται δύο βαθμούς της Λαμίας. Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Απόλλωνα χωρίς να εντυπωσιάσει. Είχαν προηγηθεί οι τρεις ήττες από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και αμέσως πριν το καλύτερο παιχνίδι του της χρονιάς, όταν συνέτριψε με 5-0 τον Πανιώνιο.

Η ομάδα του Αγρινίου είναι ασταθής, ίσως γιατί έχει κάνει και μεγάλη ανανέωση. Στη Ριζούπολη παρουσίασε την δεύτερη νεανικότερη ομάδα στο πρωτάθλημα, μετά τον Παναθηναϊκό του φθινοπώρου. Ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας του ήταν λίγες μέρες μεγαλύτερος από τα 24 χρόνια! Με το "διπλό" που έκανε στις 15 Δεκέμβρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Παναιτωλικός έχει μια νίκη περισσότερη στην ιστορία του με τον Άρη. Μάλιστα έχει την ευκαιρία να κάνει τώρα για πρώτη φορά το δύο στα δύο με αντίπαλο τον Άρη!

Στο Αγρίνιο ο Άρης δεν έχει νικήσει ποτέ τον Παναιτωλικό, παρά μόνο σε ένα αγώνα Κυπέλου στο μακρινό 1971. Μάλιστα τέτοια εποχή ήταν πριν από επτά χρόνια, όταν στις 18 Απριλίου 2012 για την προτελευταία αγωνιστική ο Παναιτωλικός συνέτριβε με 5-1 τον Άρη. Ανάμεσα στους σκόρερ του Παναιτωλικού ήταν και ο Άγγελος Χαριστέας, στο τελευταίο του παιχνίδι στη Super League.

Η ιστορία

Νίκες Παναιτωλικού: 3
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Άρη: 2

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 2
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Άρη: 0

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
Άρης - Παναιτωλικός 1-2
(71' σουτ Ντιγκινί - 63' σουτ Μαλής, 75΄κόρνερ Λουσέρο. Στο 30' κόκκινη Χούλιαν Κουέστα του Άρη. Ο Μάζουρεκ αστόχησε σε πέναλτι)

Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης

Αν οι πρόσφατες ήττες από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν είναι το κριτήριο για την Ξάνθη, η συνολική παρουσία της τους τρεις τελευταίους μήνες δεν είναι καθόλου ευχάριστη για τον κόσμο της. Αισίως 12 αγώνες χωρίς νίκη είναι πολλοί και η απόσταση από την 13η θέση είναι μόλις ένας βαθμός.

Με δεδομένο ότι έχει το τελευταίο της παιχνίδι με τον Άρη εκτός έδρας, αυτή επίσκεψη του Απόλλωνα στην Ξάνθη γίνεται την καλύτερη χρονική στιγμή για να πάρει η ακριτική ομάδα ένα υπέρ-απαραίτητο τρίποντο. Βέβαια δεν ξεχνούν ο Μίλαν Ράσταβατς και οι παίκτες του ότι έγιναν τον Δεκέμβριο ή πρώτη ομάδα που κατάφερε να νικήσει ο Απόλλων! Κάτι που σημαίνει ότι η κρισιμότητα του αγώνα απαιτεί προσοχή, για μια ομάδα που κλείνει 30 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ.

Το ότι η Ξάνθη έχει την πέμπτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα δεν την βοηθά πολύ ως τώρα, παρά μόνο σε κάποιες ισοπαλίες, από τις 11 που έχει συνολικά, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

Ο Απόλλων έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία, αφού στις 10 Μαρτίου πήρε τον 10ο και τελευταίο βαθμό, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Πάντως στα δύο τελευταία άφησε τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό στην αγωνία, αφού μπορεί να δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι το τέλος όμως έμεινε σε αυτό το αβέβαιο 1-0.

Η Ξάνθη έχει κερδίσει και τα επτά τελευταία που υποδέχτηκε τον Απόλλωνα. Η αθηναϊκή ομάδα δεν έχει νικήσει ποτέ στην Ξάνθη, ενώ για τελευταία φορά έφυγε με βαθμό από εκεί τον Οκτώβρη του 1994, αφού ισοφάρισε δύο φορές την δεύτερη στο 89' με κεφαλιά του Ντέμη Νικολαϊδη. Το εντυπωσιακό στην ιστορία των δύο ομάδων είναι ότι σε 29 αγώνες τους 24 τους έχει κερδίσει ο εκάστοτε γηπεδούχος. Υπάρχουν ακόμα τέσσερις ισοπαλίες και ένα "διπλό" της Ξάνθης.

Η ιστορία

Νίκες Ξάνθης: 12
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Απόλλωνα: 11

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθης: 11
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Απόλλωνα: 0

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
Απόλλων - Ξάνθη 1-0
(59' σουτ Τομάς)