Breaking News

Η ζωή εν τάφω: Επεισόδιο 14

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Επεισόδιο 14: Η νέα θέση της Μεραρχίας του Αιγαίου Πελάγους με το κωδικό όνομα «Άλφα Μπις» είναι σ’ ένα χαράκωμα επαφής στην πρώτη γραμμή.  Απέναντί της βρίσκεται «ο λόφος χελώνα» που είναι καλά οχυρωμένος και διαθέτει πυκνά πολυβολεία. Και οι δύο μεριές βρίσκονται σε άγρυπνη επιφυλακή, κανείς όμως δεν πειράζει τον άλλο, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή  για ένα καθοριστικό χτύπημα που θα έχει ως συνέπεια την προώθηση όλης της συνοριακής γραμμής στο έδαφος του αντιπάλου.

Οι Έλληνες στρατιώτες, μετά τη σύντομη ανάπαυση στη Βελούζινα, γρήγορα προσαρμόστηκαν στις σκληρές συνθήκες του νέου χαρακώματος. Ωστόσο ένα βράδυ, εκεί που περίμεναν οβίδες και βόμβες, ο Αντώνης, ο Δημητράτος και ο Κίμων άκουσαν κάποιον από τους απέναντι να τραγουδά ένα αργόσυρτο εpωτικό τραγούδι με τη συνοδεία μιας γκάιντας. Το νέο γρήγορα μεταδόθηκε από αμπρί σε αμπρί.

Το επόμενο βράδυ οι περισσότεροι στρατιώτες ξενύχτησαν για να ακούσουν τον αντίπαλο τραγουδιστή και αυτός δεν τους χάλασε το χατίρι. Σύντομα σε όλο το χαράκωμα μιλούσαν γι’ αυτόν. Η είδηση δεν άργησε να φτάσει  και στη Γαλλική Διοίκηση. Δύο-τρεις  αξιωματικοί βρέθηκαν στο ανάχωμα για να σχηματίσουν προσωπική γνώμη...

Δείτε το επεισόδιο στο βίντεο.



Για την αρχική σελίδα "Η ζωή εν τάφω" πατήστε ΕΔΩ