Breaking News

Μόσχα: Στους 41 οι νεκροί της αεροπορικής τραγωδίας (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
To μοιραίο αεροσκάφος της Aeroflot - με 73 επιβάτες και 5 μέλη πλήρωμα - πραγματοποίησε φλεγόμενο αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, το Sukhoi Superjet-100 είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο στις 18:02 τοπική ώρα με προορισμό την πόλη Murmansk, ωστόσο λίγη ώρα μετά ο πιλότος ζήτησε να επιστρέψει λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε έναν από τους κινητήρες.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε το αεροσκάφος, οδηγώντας στο θάνατο 41 επιβαίνοντες. Μόλις 37 από τους 78 επιβαίνοντες διασώθηκαν (33 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος), δήλωσε ο αξιωματούχος της εξεταστικής επιτροπής, Yelena Markovskaya. Από τους διασωθέντες, πέντε άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Η Aeroflot ανακοίνωσε ότι η πτήση επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους. "Το πλήρωμα έκανε τα πάντα για να σώσει τους επιβάτες, οι οποίοι εκκένωσαν το αεροσκάφος σε 55 δευτερόλεπτα" πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με το BBC.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Murmansk, Andrey Chibis, δήλωσε ότι οι οικογένειες των θυμάτων, αλλά και όσων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, θα λάβουν αποζημίωση.