Breaking News

Ο ΑΝΤ1 έκανε την αγάπη, πράξη: Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των τηλεθεατών (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πασχαλινής εορταστικής περιόδου, ο ΑΝΤ1 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την Αγάπη, Πράξη», συνέβαλε με έμπρακτο τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νηπίων στην «Κιβωτό του Κόσμου». 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι τηλεθεατές από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν άμεσα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο προσφέροντας τη βοήθειά τους για να κάνουμε από κοινού την αγάπη, πράξη και να μοιράσουμε χαρά σε παιδιά που την ονειρεύονται.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 128.286 κλήσεις και SMS στον πενταψήφιο αριθμό 19828, συγκεντρώνοντας €330.205 για την ανακατασκευή και την προμήθεια εξοπλισμού ενός νέου σπιτιού φιλοξενίας για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Παράλληλα, δεκάδες εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 επισκέφθηκαν την «Κιβωτό του Κόσμου» και έφτιαξαν λαμπάδες και πασχαλινά στολίδια μαζί με τα παιδιά της «Κιβωτού» προκειμένου να διατεθούν στο πασχαλινό bazaar του οργανισμού.

Μαζί με τους εργαζόμενους από διάφορα τμήματα του ΑΝΤ1, το παρών έδωσαν και τα πρόσωπα του ΑΝΤ1 καθώς και οι συντελεστές των αγαπημένων εκπομπών και σειρών του  σταθμού.

Μεταξύ άλλων, οι πρωταγωνιστές της καθημερινής σειράς κοινωνικού μυστηρίου, «Η Επιστροφή»,  Βασίλης Μίχας, Αγγελική Δαλιάνη και Θεοχάρης Ιωαννίδης, ο ηθοποιός και  διαγωνιζόμενος του σόου μεταμορφώσεων του ΑΝΤ1, «Your Face Sounds Familiar», Ευθύμης Ζησάκης, καθώς, και η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια των δελτίων ειδήσεων του ΑΝΤ1, Μαρία Σαράφογλου και η παρουσιάστρια της εκπομπής «Υγεία Πάνω Απ’ Όλα», Φωτεινή Γεωργίου έπαιξαν με τα παιδιά και μοίρασαν επιτραπέζια παιχνίδια από την εταιρία «Δεσύλλας».

Ο ΑΝΤ1, μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη, πράξη», κατάφερε και φέτος το Πάσχα να βοηθήσει με έμπρακτο τρόπο παιδιά που έχουν ανάγκη από προστασία και ένα ασφαλές μέρος για να ονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον και να ζήσουν ένα καλύτερο παρόν.

Λίγα λόγια για την Κιβωτό του Κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας & Παιδιού και ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.  

Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.  Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα. 

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη»

Ο ΑΝΤ1 μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το 1989, υλοποιώντας ένα ευρύ φάσμα συνεργειών το οποίο, ενδεικτικά, περιλαμβάνει μέχρι και σήμερα 237 δράσεις προσφοράς για 369 ιδρύματα και φορείς μέσα από 4.000 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος.