Breaking News

«Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» στα Χανιά (trailer)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 15:00, στον ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» στα Χανιά.

Το ταξίδι στην Κρήτη κρύβει αναπάντεχα ευρήματα και πολλές εκπλήξεις: χανιώτικα μάνγκο, αβοκάντο, περγαμόντο, ρεθυμνιώτικα χαρούπια και νέα πατισερί.

Ο Στέλιος επισκέπτεται τη μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας χαρουπιού και γνωρίζει τα ποικίλα προϊόντα που παράγονται από τον καρπό της χαρουπιάς.

Επισκέπτεται ένα κτήμα όπου καλλιεργούνται βιολογικά τροπικά φρούτα και κόβει τα τελευταία περγαμόντα της χρονιάς για να τα κάνει γλυκό. Πριν την αναχώρηση, επισκέπτεται δυο παλιές φίλες στο μοντέρνο τους ζαχαροπλαστείο και δοκιμάζει, μεταξύ άλλων, παγωτό γιαούρτι με περγαμόντο.

Επιστρέφει στο εργαστήριο, γεμάτος καρπούς και αρώματα και καταπιάνεται με δυο νέες συνταγές...

Από τον καρπό του χαρουπιού φτιάχνει έναν μπακλαβά με χαρουπόμελο. Τραγανός, γεμισμένος με κρέμα καρυδιού και χαρουπόμελο στο σιρόπι, είναι ένα γλυκό που θα αρέσει σε όλους για την ιδιαίτερη νοστιμιά που του δίνει ο σπάνιος καρπός. Επίσης, η σφακιανή πίτα εμπνέει τον Στέλιο να φτιάξει τούρτα με κρέπες που έχουν ενδιάμεσα γλυκιά κρέμα τυριού με τριμμένο αμύγδαλο και σερβίρεται με γλυκό κουταλιού περγαμόντο. Δύο απολαυστικά γλυκά για όλους, με κρητική υπογραφή!