Breaking News

Το μήνυμα του Αμερικανού πρέσβη μετά την επίθεση στο σπίτι του (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία» έγραψε ο Αμερικανός πρέσβης, Geoffrey Pyatt, στο Twitter, μετά την επιδρομή με μπογιές στην κατοικία του τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ομάδα ατόμων προσέγγισε το χώρο της οικίας του, που βρίσκεται πλησίον της αμερικανικής πρεσβείας και πέταξε μπογιές και ένα καπνογόνο.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών: «Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβη της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Δείτε το βίντεο του Euronews.