Breaking News

Ακρίτα για Σεφερλή: «Το δικαστήριο θα γίνει τον Οκτώβριο. Δεν κάνει να μη μας αρέσει... θα πάμε φυλακή» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τον περασμένο Απρίλιο η Έλενα Ακρίτα είχε γράψει σε ανάρτησή της στο Facebook: «Επειδή ο καημένος ο Σεφερλής απειλεί να με κλείσει... φυλακή να ξεκαθαρίσω κάτι. Από όσα έγραψα γι’ αυτόν στα ΝΕΑ δεν αλλάζω τίποτα απολύτως, ούτε καν σημείο στίξεως. Το κείμενό μου με εκφράζει 100%. Σιγά μην ποινικοποιηθεί η ελευθερία έκφρασης μέσω του Τύπου, επειδή κάποιοι δεν την αντέχουν».

Όλα είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από άρθρο της Έλενας Ακρίτα στην εφημερίδα «Τα Νέα» και αργότερα ο Μάρκος Σεφερλής είπε στην Ελεονώρα Μελέτη ότι έχει κάνει μήνυση, χαρακτηρίζοντας "οχετό" το κείμενο της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρωινό η δημοσιογράφος και συγγραφέας αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στο νέο της βιβλίο και τις απειλές που έχει δεχτεί από τη Χρυσή Αυγή, ενώ είπε για τον Μάρκο Σεφερλή:

«Το δικαστήριο με τον Σεφερλή θα γίνει τον Οκτώβριο, μου έχει κάνει αγωγή. Μου ζητάει 100.000 ευρώ, ζητάει 100.000 ευρώ από την εφημερίδα "Τα Νέα" και ζητάει και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη άλλες 100.000 ευρώ, επειδή εκφράσαμε τη γνώμη μας με άξονα το άρθρο 14 του Συντάγματος, που μιλάει για την ελευθερία της έκφρασης. Δεν κάνει να μη μας αρέσει ο κ. Σεφερλής. Αν δεν μας αρέσει ο κ. Σεφερλής θα πάμε φυλακή....

Εγώ δεν κρίνω το ταλέντο του. Από ό,τι μαθαίνω και από ό,τι μου λένε και από ό,τι έχω δει κι εγώ στο Youtube είναι ένας καλός ηθοποιός, έχει ταλέντο. 

Αυτό που με στεναχωρεί, με πικραίνει και με οργίζει είναι το γεγονός ότι απευθύνεται με έναν τρόπο χλευαστικό και απαξιωτικό - και επικαλούμενος πάντα τον Αριστοφάνη και τη σάτιρα που γινόταν πριν από τόσους αιώνες - σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι gay;... Θα πει "πισωγλέντης". Είναι μια κυρία που έχει περισσότερα κιλά;... Θα την κάνει ρόμπα. Εμένα αυτό δεν μου φαίνεται ότι είναι χιούμορ και σάτιρα».