Breaking News

David Gilmour: Έσπασε τα κοντέρ σε δημοπρασία η αγαπημένη κιθάρα του (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η συλλογή με κιθάρες του David Gilmour είχε χαρακτηριστεί ως «η μεγαλύτερη και πληρέστερη που προσφέρεται ποτέ σε δημοπρασία».

Σε δημοπρασία του οίκου Christie's, που έγινε στη Νέα Υόρκη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 20 Ιουνίου, εκτοξεύτηκε στα... 21,49 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, η δημοπρασία έγινε για καλό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα χαρίστηκαν στην περιβαλλοντική οργάνωση Client Earth.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πωλήθηκαν 127 από τα αγαπημένα όργανα του Βρετανού κιθαρίστα, τραγουδιστή και συνθέτη, ο οποίος έγινε γνωστός ως μέλος του συγκροτήματος Pink Floyd, στους οποίους εντάχθηκε στα τέλη του 1967 ως αναπληρωματικός κιθαρίστας του Syd Barrett, που εγκατέλειψε την μπάντα λόγω των προβλημάτων που είχε με το LSD. Ο Gilmour έγινε ο βασικός κιθαρίστας και βοηθός του Roger Waters στα φωνητικά. Το 1987 τέθηκε επικεφαλής των Pink Floyd, μετά και την αποχώρηση του Roger Waters.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η αγαπημένη μαύρη κιθάρα του 73χρονου ρόκερ (μία Fender του 1969) πωλήθηκε έναντι 3,97 εκατ. δολαρίων, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις θεωρούσαν ότι δεν θα ξεπεράσει τα 150.000 δολάρια.

Ο David Gilmour είχε χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη κιθάρα κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης των εμβληματικών άλμπουμ "The Dark Side of The Moon" (1973) και "The Wall" (1979).

Τα υπόλοιπα όργανα κινήθηκαν στη δημοπρασία περίπου στην εκτιμώμενη τιμή πώλησής τους.

Την Πέμπτη οι υποψήφιοι αγοραστές έμειναν σε αναμονή για ώρες στην έδρα του οίκου Christie's, στο Rockefeller Center, όπου χρειάστηκε να ανοίξει και μία δεύτερη αίθουσα.

Στη δημοπρασία είχαν καταθέσει συμμετοχή περισσότεροι από 2.000 υποψήφιοι από 66 χώρες, με πολλούς να την παρακολουθούν μέσω διαδικτύου.