Breaking News

Επαναληπτικές εκλογές: Υπενθύμιση προς τους ψηφοφόρους (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών διεξάγεται στις 2 Ιουνίου σε όσες περιοχές δεν αναδείχθηκε νικητής την πρώτη Κυριακή. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και στον ειδικό σύνδεσμο για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές έχει αναρτηθεί η εγκύκλιος για τη διενέργεια των επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, την οποία μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας το σύνδεσμο:


Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών υπενθυμίζεται ότι η επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής 2 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και οι εκλογείς δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθόσον η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο (2) συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. 

Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με την παράταξη που επιθυμούν. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.