Breaking News

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής - Συναυλίες και δράσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019 θα διεξαχθεί φέτος από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου σε 48 πόλεις & περιοχές της Ελλάδος, όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 380 δράσεις, εργαστήρια και  συναυλίες με περισσότερα από 300 σχήματα, 40 ορχήστρες και μουσικά σύνολα, 35 χορωδίες και 65 Djs σε περισσότερα από 270 σημεία εκδηλώσεων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της European Music Day Greece, πρόκειται για ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει να αφήσετε στην άκρη τη καθημερινότητα και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής, από την Αρχαία Ολυμπία έως τη Νίσυρο, την Κοιλάδα του Αχελώου έως τα Χανιά, και από το Αργοστόλι έως την Μυτιλήνη.

Πόλεις & περιοχές 2019:

Άγιος Δημήτριος – Αγία Παρασκευή – Αγρίνιο – Αθήνα – Αλεξανδρούπολη – Αμαλιάδα – Αρχαία Ολυμπία – Βόλος – Βύρωνας – Διδυμότειχο – Δράμα – Δραπετσώνα – Ελευσίνα – Θεσσαλονίκη – Ίσθμια Κορινθίας – Ιωάννινα – Καβάλα – Καλαμπάκα – Κέρκυρα – Κεφαλονιά – Κοιλάδα Αχελώου – Κομοτηνή – Κόρινθος – Κρέστενα – Κύθηρα – Λαμία – Λάρισα – Λέσβος – Λευκάδα – Λιβαδειά – Λουτράκι – Μαρούσι – Μεσολόγγι – Νάξος – Νέο Φάληρο – Νίσυρος – Ξάνθη – Ορεστιάδα – Πάτρα – Πύργος – Ρόδος – Σαντορίνη – Σέρρες – Σουφλί – Σπάρτη – Συκιά Ξυλοκάστρου – Τρίπολη – Χαϊδάρι – Χανιά, Χίος.

Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση.