Breaking News

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Open (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν καλεσμένος το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» του Open, όπου παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη, μετά την επίσημη προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την οικονομία, το πανεπιστημιακό άσυλο, τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες, το Δημόσιο, αλλά και τη Δικαιοσύνη, όπως και για τα σενάρια της επόμενης μέρας των εκλογών.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis, ενώ χαρακτήρισε fake news τα περί απολύσεων στο Δημόσιο, αν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση.

«Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο, το οποίο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, με άξιους και υπερήφανους δημόσιους υπάλληλους, που θα υπόκεινται σε αξιολόγηση. Όχι πολιτική αξιολόγηση, αλλά αξιολόγηση επιβράβευσης των καλύτερων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι, μετά τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι λυπηρό ότι ο κ. Τσίπρας, ακόμη και σήμερα, αρνείται να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες τον εξανάγκασαν να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Γι' αυτό άλλωστε και επανέλαβε τα ίδια ψέματα που αποδοκιμάστηκαν στις κάλπες, χωρίς να συνειδητοποιεί την καταστροφή που προκάλεσε στους πολίτες και τους θεσμούς της χώρας. Οι Έλληνες έχουν ήδη ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα. Εκείνος θα το αντιληφθεί το βράδυ της 7ης Ιουλίου».

Δείτε όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο.