Breaking News

Η συνέντευξη του Μητσοτάκη στο Star (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, είπε στη Μάρα Ζαχαρέα:

«Είναι επιβεβλημένο να υπάρχει εθνική γραμμή  εντός της Ελλάδος, αλλά και σε απόλυτη συνεννόηση με τη Λευκωσία, έτσι ώστε η Τουρκία να αντιληφθεί πια έμπρακτα ότι τέτοιες κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.  Το ζήτημα αφορά και την Ευρώπη. Δεν αφορά μόνο την Κύπρο, διότι όπως γνωρίζεται η Ευρώπη έχει μια κοινή ενεργειακή πολιτική, θέλει να επεκτείνει τη διείσδυση των ενεργειακών πηγών και στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατά συνέπεια το τι συμβαίνει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου την αφορά άμεσα, όπως προφανώς αφορά και εμάς. 

Αυτά τα ζητήματα θα τα θέσω αύριο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Θα έχω και μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ, όπου θα συζητήσουμε, προφανώς, και τις εξελίξεις στα εθνικά ζητήματα. 

Είναι επιβεβλημένο αυτή τη στιγμή να υπάρχει και σιγουριά και αυτοπεποίθηση, αλλά και ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης για το πώς θα κινηθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκμεταλλευόμενοι τις συμμαχίες που έχουμε οικοδομήσει ως χώρα πολλά χρόνια τώρα - δεν είναι πρόσφατες αυτές οι συμμαχίες- έτσι ώστε να μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην Τουρκία ότι τέτοια προκλητικότητα δεν θα μείνει αναπάντητη.»

Για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, επισήμανε, μεταξύ άλλων:

«Επικεφαλής του Επικρατείας θα είναι ο Παναγιώτης Πικραμένος, ένας άνθρωπος για τον οποίο έχω πάρα πολύ μεγάλη εκτίμηση ο οποίος ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, τέως Πρωθυπουργός, με το κύρος του έχει να προσθέσει πολλά στη Βουλή. Και θεωρώ ότι συμβολίζει η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας πολλά. 

Θα ήθελα να μιλήσω και για τον άνθρωπο που επιλέξαμε από κοινού να βρίσκεται στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Κατά την άποψή μου ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της γενιάς του.  Ένας άνθρωπος που δεν ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία, αλλά είναι  εξαιρετικά πολιτικοποιημένος. Και με τη συμμετοχή του πιστεύω ότι συμβολίζει αυτή την ευρεία διεύρυνση και αυτή την ανάγκη να εκφράσει σήμερα η Νέα Δημοκρατία  το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων που θέλουν επιτέλους η χώρα να προχωρήσει με αισιοδοξία στο μέλλον. Για τα υπόλοιπα ονόματα θα περιμένετε ακόμα δυο μέρες.

Σε καμιά περίπτωση δεν προεξοφλώ το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν είμαι αλαζών, γνωρίζω πολύ καλά ότι η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μια σημαντική εκλογική επιτυχία την 26η Μαΐου αλλά και στις 2 Ιουνίου - εκλέγοντας στην ουσία 12 στους 13 περιφερειάρχες - και είμαι υπερήφανος που είχα την τιμή να ηγηθώ της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή διπλή νικηφόρα πορεία. Όμως στην 7η Ιουλίου - και εκεί είναι από τα ελάχιστα πράγματα που θα συμφωνήσω με τον κ. Τσίπρα - η κάλπη είναι πράγματι άδεια. Δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, πρέπει να ξαναγεμίσει. Για αυτό και κάνω και μέσα από το δελτίο σας ένα κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.  Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός και σίγουρα καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος».

Δείτε τη συνέντευξη.