Breaking News

Συνελήφθη στην Ταϊλάνδη ο... Ιταλός «George Clooney» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δύο Ιταλοί, που κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν το όνομα του ηθοποιού George Clooney για να προωθήσουν μια επιχείρηση ρούχων στο διαδίκτυο, συνελήφθησαν στην Ταϊλάνδη, μετά από αναζήτηση χρόνων από την αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το σάιτ του BBC, πρόκειται για τον 58χρονο Francesco Galdelli και την 45χρονη σύζυγό του Vanja Goffi, που είχαν εγκαταλείψει την χώρα τους για να αποφύγουν τη σύλληψη και για τους οποίους είχε εκδοθεί "κόκκινη" ειδοποίηση από την Interpol από το 2013. Μάλιστα, είχαν ονομαστεί οι Ιταλοί Bonnie και Clyde, από το θρυλικό ζευγάρι γκάνγκστερ των ΗΠΑ.

Ο Galdelli πωλούσε ρούχα στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια επιχείρηση που άνοιξε ο George Clooney και εξαπάτησε ανθρώπους, που του έστειλαν χρήματα. Στην απάτη συμμετείχε και η σύζυγός του.

Ο αστέρας του Χόλιγουντ τους είχε κατηγορήσει σε μια δίκη, που έγινε το 2010 στην Ιταλία, καταθέτοντας ότι χρησιμοποίησαν δόλια το όνομά του. Κατηγορούνται, επίσης, για μια σειρά από άλλες απάτες στην Ιταλία.

Την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι οι δύο τους συνελήφθησαν το Σάββατο, σε μια κοινή επιχείρηση των ταϊλανδικών και ιταλικών αρχών στα περίχωρα της Ταϊλάνδης, στην πόλη Πατάγια.

"Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Francesco ομολόγησε ότι ισχυριζόταν πως είναι ο George Clooney και πως άνοιξε μια επιχείρηση ρούχων για να εξαπατήσει ανθρώπους να στείλουν χρήματα" ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AFP, επικαλούμενο την αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Το ζεύγος ζούσε στην Ταϊλάνδη από το 2014, σύμφωνα με τις Αρχές. Εκείνη τη χρονιά ο Galdelli συνελήφθη, αλλά δραπέτευσε κατά τη διάρκεια της δίκης του, επισημαίνει το BBC.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο τους επιβίωσαν στην Ταϊλάνδη πωλώντας ψεύτικα ρολόγια Rolex στο διαδίκτυο.