Breaking News

Εθνικές εκλογές 2019: Ψήφισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί - Οι δηλώσεις τους (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία για τις εθνικές εκλογές από τις 7 το πρωί της Κυριακής... Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν οι αρχηγοί των κομμάτων, όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Οι δηλώσεις περιττεύουν σήμερα, είναι η ημέρα του πολίτη και της λαϊκής ετυμηγορίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.



Στην Κυψέλη, στο 649ο εκλογικό τμήμα,  προσήλθε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε:

«Σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αποφασίζουν για τη ζωή τους. Οι κάλπες το πρωί, ως γνωστόν, άνοιξαν και ήταν άδειες. Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες, να τους καλέσω να προσέλθουν στην κάλπη, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ιδιαίτερα, όμως, θέλω να απευθυνθώ στους νέους και στις νέες, οι οποίοι διαχρονικά κάνουν τις ανατροπές, να είναι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα».



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 416o εκλογικό τμήμα, στο 1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου: «Οι εκλογές είναι η μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας. Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους και είμαι σίγουρος ότι αύριο ξημερώνει για την πατρίδα μας μια καλύτερη μέρα».

Κατά την άφιξή του στο εκλογικό τμήμα σημειώθηκε ένταση, καθώς μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον υποδέχθηκαν με συνθήματα και πανό. Την ίδια στιγμή, είχε συγκεντρωθεί και κόσμος που φώναζε «Νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός».




«Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι χρήσιμη για τα λαϊκά συμφέροντα και είναι η κρίσιμη ψήφος για την πολιτική σταθερότητα. Είμαστε περήφανοι για την προοδευτική μας ταυτότητα» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στον Άγιο Δημήτριο.



«Σήμερα ψηφίζουμε για να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη ημέρα. Να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και την αλήθεια για να ανοίξουμε το δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που ψήφισε στο 3ο δημοτικό σχολείο Χαϊδαρίου.



«Είναι λάθος να δοθεί αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι η Ένωση Κεντρώων είναι εμπόδιο. Ξυπνώντας σήμερα είδα ένα όνειρο: Ότι θα κάνουν κυβέρνηση μαζί η Φώφη Γεννηματά κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι το βράδυ. Ό,τι ήταν ο Καμμένος για τον Τσίπρα θα είναι η Φώφη για τον Κυριάκο. Για αυτό θέλω η νεολαία να πάει στην κάλπη και να δώσει μια ισχυρή Ένωση Κεντρώων γιατί η Βουλή χωρίς την Ένωση Κεντρώων θα είναι ορφανή» είπε ο Βασίλης Λεβέντης, που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα.



Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, που ψήφισε στο 2ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου, δήλωσε: «Σήμερα είναι γιορτή της Δημοκρατίας, μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Η Δημοκρατία ανήκει μόνο σε αυτούς που έχουν το κουράγιο να την υπερασπιστούν. Σήμερα ο μόνος τρόπος να την υπερασπιστούμε είναι ψηφίζοντας στη βάση των προγραμμάτων των κομμάτων και της πορείας τους».



«Η Ελληνική Λύση ήρθε στα πράγματα και προκάλεσε έναν περίεργο τριγμό στο σύστημα. Πιστεύουμε ότι είμαστε η μοναδική λύση γιατί έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Βελόπουλος.