Breaking News

Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έξι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και πάνω από 100 οι τραυματίες στη Χαλκιδική από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε χθες το βράδυ την περιοχή, προκαλώντας καταστροφές σε υποδομές.

Όπως μετέδωσε το Euronews, πρόκειται για ξένους τουρίστες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία 54χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία και το 8χρονο παιδί της, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, όπως και έναν 39χρονο Ρώσο και το γιο του, ηλικίας περίπου δύο ετών.

Χαλκιδική: Εντοπίστηκε σορός - Στους 7 οι νεκροί - Ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Επίσης, το Λιμενικό Σώμα διεξάγει έρευνες στην θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου ψαρά.

• Μαρτυρία για το θάνατο μάνας - γιου στη Χαλκιδική: «Σε ενάμιση λεπτό ο αέρας τα πήρε όλα»

Σε ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα ανέφερε αρχικά:

«Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Κ. Μακεδονίας, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τέθηκαν σε γενική επιφυλακή και επιχειρούν στην αντιμετώπιση συμβάντων παροχής βοήθειας.

Έχουν ανασυρθεί νεκρά άτομα από τις κάτωθι περιοχές:

• Σωζόπολη 2 νεκροί
• Νέα Πλάγια 1 νεκρός και
• Ποτίδαια 2 νεκροί»

Σε νεότερη ανακοίνωση ενημέρωσε ότι ένα επιπλέον άτομο (σ.σ. το 8χρονο παιδί, Νέα Πλάγια) υπέκυψε κατά την μεταφορά του σε νοσοκομείο και το σύνολο των νεκρών ανέρχεται πλέον στα 6 άτομα.

Χαλκιδική: Οι δηλώσεις του Χρυσοχοΐδη για τη φονική κακοκαιρία

Η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, ενώ κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στην περιοχή.

Χαλκιδική - Χάρης Θεοχάρης: «Άμεσος έλεγχος στις επιχειρήσεις τουρισμού»

Δείτε τα ρεπορτάζ του Euronews, του "Καλημέρα Ελλάδα" και του One Channel, όπου μίλησαν  για τη φονική θεομηνία ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κορύβας και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μουδανιών, Θανάσης Καλτσάς.

Επίσης, στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" της ΕΡΤ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.