Breaking News

Η συνέντευξη της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Α. Νέγκα: Ο λόγος που αρνήθηκε το Υπουργείο Τουρισμού (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αργά το βράδυ του Σαββάτου η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, φιλοξενήθηκε στο πλατό του «One Talk Weekend».

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στην Αθηναΐδα Νέγκα, σχολιάστηκαν - μεταξύ άλλων - οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν στις προγραμματικές του δηλώσεις, τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και η έως τώρα υπουργική της πορεία. 

Στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε εκτενώς στα εργασιακά, η βουλευτής της ΝΔ ισχυρίστηκε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε σε ζητήματα που αποτελούν γι' αυτόν προσωπικές προγραμματικές δηλώσεις, όπως η μείωση φόρων, ενώ υποστήριξε πως τα υπόλοιπα θέματα θα αναλυθούν από τους υπόλοιπους υπουργούς. 

Σχετικά με τη μη υπουργοποίησή της, η Όλγα Κεφαλογιάννη υποστήριξε πως είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να ορίσει τα στελέχη της κυβέρνησής του, αισθάνθηκε, όμως, περήφανη που ο Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις δηλώσεις του, στα έργα που η ίδια είχε προτείνει ως υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού, όπως η αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και η ανάδειξη του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου, τα οποία συνδέονται άμεσα και με το θέμα της ασφάλειας, το οποίο έχει δρομολογηθεί.

Αναφερόμενη στο λόγο που αρνήθηκε το Υπουργείο Τουρισμού, είπε χαρακτηριστικά: «Το ζήτημα της σύζευξης των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού και, ενδεχομένως, της συνένωσής τους συζητιόταν από τον κ. Μητσοτάκη στη λογική μιας μικρότερης κυβέρνησης, ενός πιο ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, το οποίο εγκαταλείφθηκε στην πορεία. Το δικό μου το θέμα ήταν ότι στην αντιπολίτευση είχα 2,5 χρόνια την ευθύνη του τομέα Πολιτισμού. Αυτό ήταν το όλο θέμα. Στο Υπουργείο Τουρισμού έκανα μία ολοκληρωμένη θητεία με μετρήσιμα αποτελέσματα και δεν ήταν το ζητούμενο να έχω μία καρέκλα».

Τόνισε, επίσης, πως θα είναι στη Βουλή και θα δώσει τον αγώνα έτσι ώστε η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες για «μια καινούρια μέρα στην Ελλάδα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. 

Δείτε τη συνέντευξή της στην εκπομπή του One Channel.