Breaking News

Μητσοτάκης - Ιερώνυμος: Άκυρη η συμφωνία Τσίπρα με την Εκκλησία (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συναντήθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμφώνησαν ότι χρειάζεται μια νέα αρχή στις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας, που θα στηρίζεται στον σεβασμό των διακριτών ρόλων τους και σε μια σχέση ειλικρίνειας, η οποία δεν θα γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της Επιτροπής διαλόγου Πολιτείας - Εκκλησίας, με στόχο τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους δύο θεσμούς, όπως η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. 

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός - σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του - εγγυήθηκε πλήρως τη διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι για την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας η γνωστή πρόταση συμφωνίας Πολιτείας - Εκκλησίας του προηγούμενου Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη.


Δείτε το ρεπορτάζ του One Channel.