Breaking News

Μητσοτάκης: «Στο πρώτο νομοσχέδιό μας θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα παραχώρησε στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Στο πρώτο νομοσχέδιό μας θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και θα μπει, επιτέλους, ένα τέλος σ' αυτό το καθεστώς ασυδοσίας και ανομίας, που μαστίζει τα δημόσια πανεπιστήμια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα. Στο 2ο βίντεο ολόκληρη η συνέντευξη.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ:

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε εκλογές κατακαλόκαιρο. Αλλά, επιτρέψτε μου και από τη δική σας εκπομπή να κάνω μία έκκληση για μαζική συμμετοχή. Το είπατε πολύ καλά. Να πάνε οι πολίτες να ψηφίσουν νωρίς το πρωί που θα έχει ακόμα δροσιά. Να πάνε μετά στις παραλίες. Οι νέοι μπορούν άμα θέλουν να πάνε να ψηφίσουν και πιο αργά, για να πάνε πρώτα για μπάνιο. Να πάνε πριν τις 19:00 που κλείνει η κάλπη.

Καλοδεχούμενη η απόφασή του κ. Τσίπρα να έρθει στο ΣΚΑΪ... Ποτέ δεν κατάλαβα αυτήν την εμμονή με τον τηλεοπτικό σας σταθμό. Εξάλλου ο κ. Τσίπρας έχει και μια ειδικότητα να κάνει το όχι, ναι. Έχει μια μεγάλη εμπειρία. Βέβαια πριν από 4 χρόνια το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά η χώρα.

Δεν υπάρχει χρόνος για debate, όχι με δική μας υπαιτιότητα.  Εμείς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να γίνει debate με όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς. Ήμασταν πάρα πολύ πρόθυμοι να βρούμε εναλλακτικές ημερομηνίες. Προτείναμε εναλλακτικές ημερομηνίες στον κ. Τσίπρα ο οποίος στην αρχή μας είπε δεν θέλει την 1η Ιουλίου, μετά μας είπε θέλει την 1η Ιουλίου, του είπαμε δεν πειράζει ερχόμαστε και την 1η Ιουλίου να γίνει το debate. Σήμερα δεν κατέστη αυτό εφικτό. Πρέπει να σας πω ότι δεν θεωρώ ότι είναι και το τέλος του κόσμου. Οι πολίτες έχουν δει εμένα και τον κ. Τσίπρα σε αντιπαραθέσεις στη Βουλή 42 φορές αυτά τα 3,5 χρόνια. Γνωρίζουν καλά πια τα προγράμματά μας. Πρέπει να σας πω ότι συνειδητά επέλεξα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία να συνομιλώ με την κοινωνία και όχι με τον κ. Τσίπρα.

Αυτοσκοπός είναι η ισχυρή εντολή και να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες την επόμενη μέρα. Το πρόγραμμά μας μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εάν την επόμενη μέρα έχω μια ισχυρή εντολή και μια δυνατή λαϊκή νομιμοποίηση να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα τολμηρών μεταρρυθμίσεων. Δεν αντέχει η χώρα περιπέτειες κατακαλόκαιρο και δεν νομίζω ότι πρέπει να μπούμε αυτή τη στιγμή και σε μία λογική παζαριών, συζητήσεων, εκπτώσεων σε αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε».