Breaking News

Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί σε Ναυπακτία και Αχαΐα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έντονα προβλήματα προκάλεσαν τα ξημερώματα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν αργά τη νύχτα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν εκ νέου λίγο μετά τις 08:15 σήμερα το πρωί σε πολλές περιοχές.

Ειδικότερα, στο νομό Αχαΐας και συγκεκριμένα στην περιοχή Δρέπανο (ποταμός Βολιναίος), στο δρόμο από Πάτρα προς Αίγιο, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και συσσώρευση φερτών υλικών, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας και την ακινητοποίηση πολλών οχημάτων. Πραγματοποιήθηκε μεταφορά 58 ατόμων από νυχτερινό κέντρο σε ασφαλή σημεία, αν και τα τοπικά Μέσα κάνουν λόγο για χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς, έξω από το νυχτερινό κέντρο που εμφανιζόταν η Πάολα. Στον τόπο του συμβάντος η Πυροσβεστική επιχειρούσε με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 12 οχήματα.

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Μεταφέρθηκαν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. όχημα, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υπερκείμενους ορόφους και 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αντιρρίου πραγματοποιήθηκε διάσωση και μεταφορά τεσσάρων ατόμων από camping σε ασφαλές σημείο. Επίσης, στην περιοχή της Μακύνειας πραγματοποιήθηκε διάσωση τριών ατόμων από οικία. Από τη σήραγγα της Ιονίας Οδού απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. Στον τόπο του συμβάντος, η Πυροσβεστική επιχειρεί με 80 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβους της 6ης ΕΜΑΚ.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε εγκλωβισμός οκτώ αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη.

Παράλληλα, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα. Τέλος, η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, κοντά στο Ρίο. Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομία, πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ιονία Οδό έχει αποκατασταθεί πλήρως και διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Αποκαταστάθηκαν όμως και τα προβλήματα στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Τα περισσότερα προβλήματα, πάντως, καταγράφονται στην πόλη της Ναυπάκτου και σε γειτονικές περιοχές. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, προσθέτοντας ότι «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα», παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Όσον αφορά την επιχείρηση που έγινε στο Δρέπανο της Αχαΐας για τον απεγκλωβισμό πλήθους από κέντρο διασκέδασης λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και από την Πυροσβεστική και από την «Ολυμπία» οδό και έχουν απεγκλωβιστεί όλοι σώοι. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ όσον αφορά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού, είπε ότι με την βοήθεια μηχανημάτων άνοιξαν οι παράπλευρες μπάρες ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και την παλαιά εθνική οδό κι έτσι μπορέσαμε να διώξουμε τα αυτοκίνητα.

Λόγω των ισχυρών καταιγίδων, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. τέθηκαν σε επιφυλακή οι Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση συμβάντων που αφορούν παροχές βοηθείας, μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και αντλήσεις υδάτων.

Πηγή: Ant1News