Breaking News

Vice specials: «Παράδοση από την Αρχή» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσίασε στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Παράδοση από την Αρχή»:

Η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία σε παραδοσιακά επαγγέλματα που βασίζονται σε τέχνες, μερικά από τα οποία επιβιώνουν μέχρι σήμερα, χωρίς να είναι τόσο αναγκαία. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ορισμένα από αυτά αναβίωσαν με τη σύγχρονη εκδοχή τους.

Το VICE συνάντησε τεχνίτες και νέους επιχειρηματίες, που επιλέγουν επαγγέλματα τα οποία έχουν ως βάση τις παραδοσιακές, χειροποίητες τέχνες και συνδυάζουν παράλληλα την τεχνολογία.

Στην εκπομπή γνωρίσαμε τέσσερα από αυτά: την υφαντική μέσα από έναν ηλεκτρονικό αργαλειό, την ελληνική ξυλοναυπηγική σε ένα από τα τελευταία παραδοσιακά ναυπηγεία, την τέχνη του σαμαριού και την εγχώρια οργανοποιία. Αρκετές από αυτές τις τέχνες δεν διδάσκονται, αλλά μαθαίνονται εμπειρικά, από παλιούς τεχνίτες ή μέσα από το διαδίκτυο.

Τέλος, μάθαμε τους λόγους που οι νέοι επιλέγουν να κάνουν κύρια ενασχόλησή τους μια παραδοσιακή τέχνη και πώς αυτή παίρνει μια σύγχρονη μορφή στην κοινωνία.

Δείτε την εκπομπή στο βίντεο ή στον ΑΝΤ1