Breaking News

Καμπούλ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε γαμήλια γιορτή (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έκρηξη σε γαμήλια αίθουσα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 180.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο BBC ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής.

Η έκρηξη έγινε περίπου στις 22:40 το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε μια περιοχή στα δυτικά της πόλης, όπου μένουν κυρίως Σιίτες Μουσουλμάνοι.

Σύμφωνα με το BBC, ένας σερβιτόρος δήλωσε ότι "'Όλοι έτρεχαν μετά την έκρηξη", ενώ σημείωσε ότι πολλοί από τους σερβιτόρους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Οι Ταλιμπάν αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη. Μάλιστα, ένας εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι καταδικάζουν την επίθεση. Μέχρι στιγμής καμία άλλη οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Να σημειωθεί ότι Ταλιμπάν και ΗΠΑ προσπαθούν να διαπραγματευθούν μια συμφωνία για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν με αντάλλαγμα μια δέσμευση των Ταλιμπάν στο ζήτημα της ασφάλειας. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες ξεκίνησαν στην πρωτεύουσα του Κατάρ, τη Ντόχα, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αναφέρει στο Twitter ότι γίνεται προσπάθεια για μία συμφωνία.



Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.