Breaking News

Λέσβος: Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση αρπαγής 44χρονου - Ζητούσαν λύτρα 2.500 ευρώ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση αρπαγής 44χρονου αλλοδαπού στη Λέσβο. Οι δράστες απαιτούσαν ως λύτρα 2.500 ευρώ για να απελευθερώσουν τον απαχθέντα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η οποία αναφέρει:

«Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, υπόθεση αρπαγής 44χρονου αλλοδαπού στη Λέσβο.

Συνελήφθησαν στις 11-08-2019 στη Λέσβο, πέντε (5) αλλοδαποί ηλικίας, 15, 19, 25, 33 και 34 ετών, ομοεθνείς του απαχθέντα, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ αναζητείται άλλος ένας αλλοδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος των ανωτέρω αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της αρπαγής, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός ηλικίας 49 ετών, που κατηγορείται για το αδίκημα της παρασιώπησης εγκλημάτων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 34χρονος, ο 25χρονος και ο 33χρονος, από κοινού με ένα ακόμη άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, την 10-08-2019 απήγαγαν τον 44χρονο ομοεθνή τους, από οικία όπου διέμενε σε περιοχή της Λέσβου.

Ακολούθως, τον μετέφεραν σε έτερη οικία, όπου με τη συνδρομή του 15χρονου και του 19χρονου, τον κρατούσαν παρά τη θέλησή του, απαιτώντας για την απελευθέρωσή του, την καταβολή του χρηματικού ποσού των -2.500- ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός ηλικίας 49 ετών, που όπως διακριβώθηκε, γνώριζε τις έκνομες ενέργειες των παραπάνω δραστών, παρέλειψε όμως να τις αναγγείλει στις αρμόδιες Αρχές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και άμεσα οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) και του Αστυνομικού Σταθμού Ερεσού – Αντίσσης, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν οι παραπάνω δράστες και παράλληλα απελευθερώθηκε ο 44χρονος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.»