Breaking News

Πόρτο Χέλι: Δύο νεκροί και μία σοβαρά τραυματίας από σύγκρουση σκαφών (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκε σύγκρουση δύο ταχύπλοων σκαφών κοντά στο Πόρτο Χέλι, στην περιοχή Θυνί της Αργολίδας. Ο τραγικός απολογισμός είναι δύο άνδρες νεκροί, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη. Το Λιμενικό Σώμα αναφέρει σε ανακοινώσεις που εξέδωσε:

• Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή “ΘΥΝΙ” Αργολίδας. 

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους. 

• Στο πλαίσιο της προανάκρισης αναφορικά με το ναυτικό ατύχημα και σύμφωνα με μαρτυρίες των αλλοδαπών επιβαινόντων του φουσκωτού σκάφους, υπήρχε ακόμη ένας επιβαίνων (αλλοδαπός άνδρας) φερόμενος ως χειριστής του σκάφους, ο οποίος μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, διέφυγε και έκτοτε αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

(Νεότερη ανακοίνωση, στις 11:07 του Σαββάτου): Προσήλθε πρωινές ώρες σήμερα, στη Λιμενική Αρχή Πόρτο Χελίου, 44χρονος αλλοδαπός παρουσία δικηγόρου του ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι ο χειριστής-ιδιοκτήτης του φουσκωτού σκάφους, που συγκρούστηκε βραδινές ώρες χθες με  λέμβο στην περιοχή Θύνι Αργολίδας.



Μιλώντας στο One Channel ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, τόνισε πως το φουσκωτό εμβόλισε το αλιευτικό, το οποίο φέρεται να σήκωνε εκείνη την ώρα δίχτυα. «Το ταχύπλοο πέρασε από πάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά.