Breaking News

Live στην ΕΡΤ Sports: Ξάνθη - Βόλος (29/9, 17:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League.

Η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει τον έναν από τους τέσσερις σημερινούς αγώνες. Η αναμέτρηση Ξάνθη - Βόλος θα ξεκινήσει στις 17:00 και μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ Sports.


Η ανακοίνωση της Super League για τον αγώνα

Μπορεί η Ξάνθη να διανύει το 31ο χρόνο στη μεγάλη κατηγορία και ο Βόλος τον πρώτο, η βαθμολογική συγκομιδή τους πάντως ως τώρα τις φέρνει μαζί στην τρίτη θέση  της βαθμολογίας με εννέα βαθμούς. Μάλιστα η Ξάνθη έχασε στη Λάρισα, μετά από τρεις νίκες στο ξεκίνημα, ενώ ο Βόλος έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο.

Φυσικά είναι η πρώτη συνάντηση στην ιστορία τους, καθώς ο Βόλος είναι νέα ομάδα και μετράει μόνο 68 αγώνες, από τότε που εμφανίστηκε στην Γ’ Εθνική. Μια άλλη ομάδα του Βόλου, ο Ολυμπιακός, απείλησε το 2014 την παραμονή της Ξάνθης στη Super League, αλλά η ομάδα της Θράκης επικράτησε στο μπαράζ στο "Κλ. Βικελίδης".

Για το πρωτάθλημα την Ξάνθη έχουν επισκεφθεί δύο φορές ο Ολυμπιακός Βόλου και μια η Νίκη Βόλου, χωρίς να σκοράρουν και χωρίς να πάρουν βαθμό.

Για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2017 ο Έρικ Γέντρισεκ θα βγει στον αγωνιστικό χώρο του Ξάνθη Arena και δεν θα φοράει τη φανέλα της ομάδας της πόλης. Ο Σλοβάκος επιθετικός μετά από δύο σεζόν με την Ξάνθη, όπου έπαιξε 58 αγώνες και έβαλε 20 γκολ, άλλαξε στρατόπεδο.

Παίζει τώρα στο Βόλο και ήδη άνοιξε λογαριασμό πετυχαίνοντας το νικητήριο σε βάρος του Άρη με πέναλτι. Ανάλογα συναισθήματα θα προκαλέσει και η παρουσία του Κοζανίτη τερματοφύλακα Θανάση Γκαραβέλη, καθώς υπήρξε έξι χρόνια ποδοσφαιριστής της Ξάνθης. Ωστόσο έπαιξε σε δύο μόλις αγώνες Super League, ενώ ήδη έχει τέσσερις με το Βόλο σε λίγες εβδομάδες.