Breaking News

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ - ΕΡΤ Sports: Live Βραζιλία - Ελλάδα (3/9, 15:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ΕΡΤ καλύπτει ζωντανά το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της Κίνας, που ξεκίνησε στις 31 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Εθνική Ανδρών, μετά την εύκολη νίκη της απέναντι στο Μαυροβούνιο, θα αντιμετωπίσει σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 15:00, τη Βραζιλία.


Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής είναι η Νέα Ζηλανδία, την οποία θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 15:00.

• Δείτε ΕΔΩ το τηλεοπτικό πρόγραμμα των αγώνων

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε για τον αγώνα με τη Βραζιλία: «Είναι ένα παιχνίδι πρόκρισης. Για αυτά έχουμε δουλέψει. Θέλουμε να συνεχίσουμε όπως την Κυριακή (με το Μαυροβούνιο). Έχουμε καλή ομάδα απέναντι μας, έμπειρη και αρκετά ανανεωμένη προς το καλύτερο, με επιθετική φιλοσοφία. Έχουν πολλά παιδιά που μπορούν να σκοράρουν. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό».

Και επισήμανε, όταν ρωτήθηκε αν η η Εθνική θα προτιμήσει χαμηλό ρυθμό απέναντι στη Βραζιλία: «Έχουμε το πόδι στο φρένο, γιατί έτσι πρέπει. Οι ομάδες που παίζουν στο ανοιχτό γήπεδο, μας βολεύουν. Θέλουμε τέτοιες ομάδες. Αν είμαστε σωστοί στην άμυνα, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το ανοιχτό γήπεδο. Δεν θα αφήσουμε να γίνει ό,τι έγινε στο Βραζιλία - Νέα Ζηλανδία. Είμαστε καλύτεροι και πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο».

Για την αντιμετώπιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τους αντιπάλους, τόνισε: «Είναι τελείως διαφορετικός παίκτης από το 2016, έχει προοδεύσει αγωνιστικά και σωματικά και έχει ωριμάσει πάρα πολύ. Είναι σταρ με την καλή έννοια και ξέρει να αντιμετωπίζει καταστάσεις και να παίρνει σωστές αποφάσεις. Έχει ωριμότητα, δεν τον έχω ξαναδεί έτσι τα πέντε χρόνια που τον γνωρίζω.. Είναι τελείως διαφορετικό άτομο. Στο 1-1 είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσουν. Μόνο με συνδυασμένες άμυνες, με βοήθειες και θυσιάζοντας κάποιους άλλους».