Breaking News

Στο εσωτερικό της εταιρίας που παράγει πάνω από 16 δισεκατ. συσκευασίες σνακ το χρόνο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 ως δύο ξεχωριστές εταιρείες, τη Frito Company και τη HW Lay & Company, οι οποίες συγχωνεύθηκαν το 1961 για να σχηματίσουν τη Frito-Lay, Inc. 

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1965, η Frito-Lay, Inc. συγχωνεύθηκε με την Pepsi-Cola Company, με αποτέλεσμα το σχηματισμό της PepsiCo. 

Από το 1965, η αμερικανική Frito-Lay - που κατασκευάζει, εμπορεύεται και πωλεί διάφορα σνακ - λειτουργεί ως θυγατρική της PepsiCo, όπου ανήκει.

Παράγει τις πιο γνωστές μάρκες σνακ. Μεταξύ των 29 κατοχυρωμένων που διαθέτει, τα  Cheetos, Fritos, Doritos, Lay's, Ruffles και Tostitos.

Το 2018, η  Frito-Lay της Βόρειας Αμερικής, που έχει τα κεντρικά της στο Τέξας, παρήγαγε πάνω από 16 δισεκατομμύρια συσκευασίες σνακ, σύμφωνα με το Food Insider.

Στην Αμερική υπάρχουν 31 εργοστάσια Frito-Lay σε 21 πολιτείες. Η εταιρία προμηθεύει περίπου 315.000 λιανικούς πελάτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο είναι στο Perry της Georgia, εκεί όπου βρέθηκε η κάμερα του Food Insider, που μας δείχνει πλάνα από τη διαδικασία παραγωγής σνακ.

Δείτε το βίντεο.