Breaking News

Συνέντευξη Κυμπουρόπουλου στο «One Talk Weekend» - Η απάντησή του για την κριτική περί «λευκού» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, φιλοξενήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο «One Talk Weekend», όπου είπε, μεταξύ άλλων, για την απόφασή του να επιλέξει το «λευκό» στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που παραλληλίζει την ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία:

«Ήταν μια πολύ συνειδητή απόφαση. Μια απόφαση την οποία έκρινα και αξιολόγησα προτού ψηφίσω. Σε αυτή την εξίσωση υπήρχε ο κίνδυνος να δικαιολογήσουμε φάσεις, όπως είναι η περίπτωση του θανάτου του Φύσσα από τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής και να τα βάλουμε όλα σε ένα πλαίσιο ιδεολογίας...

Δεν μπορούσα να βάλω στον ίδιο κουβά κάτι που γεννιέται για να σκοτώσει και κάτι άλλο που είναι μια ιδεολογία η οποία λανθασμένα εξελίχθηκε και έφτασε στο να σκοτώνει... Το  αποτέλεσμα είναι ο θάνατος, ωστόσο το πώς ξεκίνησε έχει ουσία και σε αυτή την αρχή δεν μπορείς να εξισώνεις».

Αναφερόμενος στον αγώνα που δίνει η 16χρονη Σουηδέζα Γκρέτα Τούνμπεργκ για το Κλίμα, ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για ένα κopiτσι που δείχνει τις ανησυχίες της, ωστόσο - όπως σημείωσε - δεν αρκεί αυτό. 

«Είναι ωραίο που οι μεγάλοι ακούν τους μικρούς, πρέπει όμως αυτό να έχει κι ένα αποτέλεσμα. Αντίδραση στην αντίδραση δεν βγάζει πουθενά» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Έγινε γνωστή μέσω της κίνησής της για το περιβάλλον, ανεξάρτητα από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει».

Δείτε όσα είπε στην Αθηναϊδά Νέγκα.