Breaking News

Ο Λάμπρος Βακιάρος έφτιαξε αλμυρή γαλατόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μία πρωτότυπη συνταγή παρουσίασε και σήμερα o Λάμπρος Βακιάρος στη «Φωλιά των Κου Κου». Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και έφτιαξε αλμυρή γαλατόπιτα και όχι γλυκιά, που είναι το πιο συνηθισμένο. Τα υλικά και οι οδηγίες, όπως αναφέρονται στην περιγραφή του βίντεο του Star:

Υλικά για μία πίτα: 2 κ.σ. (ή 30 γρ.) βούτυρο • 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) • 1 λίτρο γάλα πλήρες • 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό • 400 γρ. φέτα • 1 κλωναράκι θυμάρι • 3 αυγά + 1 κρόκο αυγού

1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

2) Παράλληλα, προθερμαίνουμε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέσουμε το βούτυρο και τα κρεμμύδια . Μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πέφτει ο όγκος τους. Αποσύρουμε προσωρινά από την εστία, προσθέτουμε με προσοχή το γάλα και επαναφέρουμε στην εστία.

3) Ανακατεύουμε έως ότου το γάλα φτάσει σχεδόν στο σημείο βρασμού (περίπου 2 - 3 λεπτά) και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μαγειρεύουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια κρέμα πηχτή όπως αυτή του γαλακτομπούρεκου.

4) Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε μέσα τη φέτα θρυμματισμένη, το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις ομογεονοποιήσουμε τα υλικά διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά (που τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ) ανακατεύοντας γρήγορα.

5) Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα πυρέξ ή ταψί περίπου 25 x 35 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.

6) Με ένα πινέλο αλείφουμε το κρόκο στην επιφάνεια της κρέμας και ψήνουμε στο φούρνο για 35 - 45 λεπτά.

7) Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε χωρίς να διαλυθεί.