Breaking News

Brexit: Ήττα για Μπόρις Τζόνσον - Λαοθάλασσα στο Λονδίνο (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στη συνεδρίαση του βρετανικού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, δεν έγινε ψηφοφορία για τη Συμφωνία για το Brexit μεταξύ Μπόρις Τζόνσον και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι βουλευτές ψήφισαν την παράταση στην ημερομηνία του Brexit μέχρι να περάσουν όλες οι νομικές προϋποθέσεις της Συμφωνίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως δεν σκοπεύει να ζητήσει παράταση, προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου και ζήτησαν ένα νέο δημοψήφισμα. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν με ενθουσιασμό μόλις ενημερώθηκαν για τα τεκταινόμενα μέσα στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Βρετανός πρωθυπουργός έστειλε μία ανυπόγραφη επιστολή στην Ε.Ε. για καθυστέρηση του Brexit. Το αίτημα συνοδεύτηκε από μία δεύτερη επιστολή, την οποία υπέγραψε, όπου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την καθυστέρηση, προκαλώντας τη νέα αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, γνωστοποίησε πως έλαβε το αίτημα για αναβολή του Brexit, προσθέτοντας ότι θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με το πώς θα αντιδράσουν.

Σύμφωνα με το Euronews, ο Τζόνσον έστειλε συνολικά τρεις επιστολές: Ένα ανυπόγραφο αντίγραφο του αιτήματος για αναβολή, το οποίο ήταν υποχρεωμένος να στείλει βάσει του νόμου Μπεν, ένα διευκρινιστικό έγγραφο του μόνιμου αντιπροσώπου του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. και μια επιστολή, στην οποία εξηγεί γιατί η Ντάουνινγκ Στριτ δεν θέλει μια παράταση του Brexit.

Δείτε τα βίντεο του Euronews.