Breaking News

Έφυγε από τη ζωή η Diahann Carroll, ηθοποιός της «Δυναστείας» (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών η Diahann Carroll, η πρώτη αφρικανική αμερικανίδα γυναίκα που πρωταγωνίστησε στη δική της τηλεοπτική σειρά.

Η βραβευμένη με Tony (για το μιούζικαλ No Strings, 1962) και υποψήφια για Oscar (για τη δραματική ταινία Claudine, 1974) ηθοποιός και τραγουδίστρια πέθανε στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με το σάιτ του περιοδικού Variety, τη λυπηρή είδηση επιβεβαίωσε η κόρη της Suzanne Kay, που είναι δημοσιογράφος και σεναριογράφος.


Η Diahann Carroll έκανε το ντεμπούτο της στο Broadway σε ηλικία 19 ετών, ενώ οι πρώτες εμφανίσεις της στον κινηματογράφο ήταν το 1961 στις ταινίες «Paris Blues» και «Goodbye Again».

Υποδύθηκε τη Dominique Deveraux σε 74 επεισόδια της διάσημης σαπουνόπερας «Δυναστεία» από το 1984 έως το 1987. Νωρίτερα είχε πρωταγωνιστήσει στην κωμική σειρά «Julia», όπου εμφανίστηκε σε 86 επεισόδια από το 1968 έως το 1971.

Επίσης, έπαιξε ως Jane Burke σε 5 επεισόδια της σειράς «Grey's Anatomy» την τηλεοπτική σεζόν 2006 - 2007.


Έπαιξε σε πολλές σειρές και ταινίες του κινηματογράφου ή τηλεοπτικές. Η τελευταία της συμμετοχή στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία «The Masked Saint» (2016), ενώ στην τηλεόραση στη σειρά «White Collar», όπου έπαιξε σε 25 επεισόδια (2009-2014).

Η Diahann Carroll παντρεύτηκε τέσσερις φορές και απέκτησε μία κόρη, τη Suzanne, με τον μουσικό παραγωγό Monte Kay, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1988.

Η πρώτη της σκηνή στη «Δυναστεία».



Απόσπασμα από τη «Δυναστεία» (Dominique Deveraux και Alexis Colby).