Breaking News

Dooky Chase: Στο εσωτερικό του εστιατορίου που ενέπνευσε το «The Princess and the Frog» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Dooky Chase ιδρύθηκε από τους Emily και Dooky Chase και άνοιξε τις πόρτες του το 1941. Το 1939 ήταν ένα κατάστημα που πωλούσε λαχεία και σάντουιτς.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του εστιατορίου, το 1944, όταν ο Edgar Dooky Chase έφτασε στο αποκορύφωμά του ως επιχειρηματίας, ο γιος του Dooky ο νεότερος ήταν ήδη γνωστός με τη μπάντα του στο χώρο της τζαζ μουσικής. Το 1946 παντρεύτηκε τη Leah Lange Chase η οποία εξελίχτηκε σε βραβευμένη σεφ.

Οι δυο τους ανέλαβαν το εστιατόριο, το οποίο στην πορεία αποτέλεσε ένα πολιτιστικό περιβάλλον αφροαμερικανικής τέχνης και κρεολικής κουζίνας. 

Επίσης, η Leah Chase άρχισε να παρουσιάζει την αφρικανική αμερικανική τέχνη σε όλους τους τοίχους του εστιατορίου, που αποτέλεσε παράλληλα την πρώτη γκαλερί για μαύρους καλλιτέχνες στη Νέα Ορλεάνη.

Το 2005 ο πολύνεκρος τυφώνας Katrina προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο εστιατόριο, το οποίο έκλεισε για δύο χρόνια. Με τη βοήθεια πολλών τοπικών φορέων και όχι μόνο ανοικοδομήθηκε και παραμένει ένα από τα κορυφαία εστιατόρια στο είδος του. Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα του είναι η γαρίδα Clemenceau.

Η οικογένεια Chase εξυπηρετεί τακτικούς πελάτες, όπως και τουρίστες. Κατά καιρούς έχει σερβίρει τα πιάτα της σε γνωστούς καλλιτέχνες, όπως και πολιτικούς, ανάμεσά τους οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ George Bush και Barack Obama.

Μάλιστα το εστιατόριο αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για την αμερικανική ρομαντική, κωμική ταινία μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων «Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος - The Princess and the Frog», η οποία διαδραματίζεται τη δεκαετία του '20 στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Η ταινία περιγράφει την ιστορία μιας σκληρά εργαζόμενης σερβιτόρας με το όνομα Tiana, η οποία ονειρεύεται να ανοίξει το δικό της εστιατόριο.

Στο εστιατόριο βρέθηκε η κάμερα του Food Insider. Δείτε το βίντεο.